Τετάρτη 14 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ
ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΔΟΥ
Γυρίστε τους την πλάτη

Στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας περιόδευσε η βουλευτής του ΚΚΕ

Οι τεράστιες ελλείψεις νοσηλευτικού, διοικητικού και ιατρικού προσωπικού που οδηγούν στην υπερεντατικοποίηση της δουλειάς, και η μεθοδευμένη εμπορευματοποίηση της υγείας, αναδείχτηκαν και κατά τη χτεσινή περιοδεία της Βέρας Νικολαΐδου, βουλευτή Πειραιά του ΚΚΕ στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και στη συζήτηση με τους εργαζόμενους.

Στο νοσηλευτικό προσωπικό, με βάση τον πεπαλαιωμένο Οργανισμό, είναι κενές περισσότερες από τις μισές θέσεις. Ενδεικτικά, ακόμα και στο ευαίσθητο Τμήμα Νεογνών, υπάρχουν μόνο 19 νοσηλεύτριες ενώ απαιτούνται πάνω από 30. Στα συνεργεία συντήρησης που παλαιότερα υπήρχαν 30 και 50 εργαζόμενοι, έχουν απομείνει μέχρι και ένας σε τμήμα και χωρίς υλικά, με στόχο προφανώς την πλήρη παράδοση και αυτού του τομέα σε ιδιώτες. Στην αιμοδοσία που με το λιγότερο προσωπικό το 2007 έκανε τις περισσότερες αιμοληψίες από τα άλλα νοσοκομεία (30.570) παραμένει κενή η θέση αιματολόγου και βιοπαθολόγου ή παθολόγου. Οσο για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών μάλλον στις επόμενες εκλογές θα... ξαναεγκαινιαστεί καθώς από τις παραμονές των προηγούμενων που εγκαινιάστηκε, ακόμα δε λειτουργεί.

Η Βέρα Νικολαΐδου αφού επισήμανε τη μεθοδευμένη υποβάθμιση στην οποία οδηγεί τα δημόσια νοσοκομεία η εφαρμοζόμενη εδώ και χρόνια πολιτική με στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση και του τομέα της υγείας, κάλεσε τους εργαζόμενους να αντιδράσουν επισημαίνοντας πως η εμπειρία τους είναι τέτοια που έχουν ευθύνη αν δεν τους γυρίσουν την πλάτη, με πρώτο βήμα τη συμμετοχή τους στην αυριανή συγκέντρωση στο Σύνταγμα με ομιλήτρια τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ