Τετάρτη 14 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Απορρίπτει η «Χαμάς» τους όρους για εκεχειρία

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.--

Απέρριψε τους ισραηλινούς όρους για επίτευξη εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας η «Χαμάς». Ο Μαχμούντ Ζαχάρ, σημαίνον στέλεχός της και υπουργός Εξωτερικών, σε ομιλία του με αφορμή την επέτειο της «νάκμπα», της εκδίωξης εκατοντάδων χιλιάδων Παλαιστινίων από τις εστίες τους λίγες μέρες μετά την ίδρυση του Ισραήλ το 1948 (εκδηλώσεις μνήμης πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα), κατέστησε σαφές ότι ο όρος περί απελευθέρωσης του Ισραηλινού στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ δε γίνεται δεκτός.

Ο Ζαχάρ τόνισε ότι ο Σαλίτ θα απελευθερωθεί μόνο αν ανταλλαχτεί με 450 Παλαιστινίους κρατουμένους, όπως έχει εξαρχής ζητήσει η οργάνωση. Δε διευκρινίστηκε αν έχει ολοκληρωθεί η ενημέρωση της «Χαμάς» για τις επαφές του επικεφαλής των αιγυπτιακών μυστικών υπηρεσιών Ομάρ Σουλεϊμόν στο Ισραήλ.

Την ίδια ώρα, στο Ισραήλ πυρετώδεις είναι οι ετοιμασίες και δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας για τις αφίξεις αρχηγών κρατών (συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου Μπους) που θα συμμετάσχουν στην κορύφωση των εκδηλώσεων για τα 60χρονα από την ίδρυσή του. Ολα αυτά, όμως, επισκιάζονται από τις διαστάσεις που λαμβάνει το σκάνδαλο δωροδοκίας όπου εμπλέκεται ο πρωθυπουργός Ολμέρτ. Χτες, ειδική μονάδα της αστυνομίας επέδραμε στο υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου κατάσχοντας δεκάδες έγγραφα. Ο Ολμέρτ επανέλαβε ότι αν η υπόθεση δεν τεθεί στο αρχείο και του απαγγελθούν κατηγορίες, θα παραιτηθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ