Τετάρτη 14 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΙΑΝΜΑΡ
Εκκληση για επιτάχυνση της βοήθειας

ΓΙΑΝΓΚΟΝ - ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.--

Αβοήθητοι - ουσιαστικά - εξακολουθούν να παραμένουν πάνω από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι μετά την επέλαση του κυκλώνα «Ναργκίς» στη Μιανμάρ (Βιρμανία), λόγω της επιμονής της στρατιωτικής χούντας να «ελέγχει διεξοδικά» τη βοήθεια που φτάνει και να τη μοιράζει όπως το καθεστώς κρίνει σωστό. Ο αριθμός των θυμάτων εξακολουθεί να ανεβαίνει, με τους πρόσφατους απολογισμούς των τοπικών αρχών να κάνουν λόγο για 34.273 νεκρούς και 27.836 αγνοούμενους, ανακοίνωσε σήμερα ο κρατικός ραδιοσταθμός, ενώ ο ΟΗΕ υποστηρίζει ότι τα θύματα ξεπερνούν τις 100.000.

Το Γραφείο του ΟΗΕ για το Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων προειδοποίησε ότι είναι άμεση η ανάγκη δημιουργίας μιας αερογέφυρας ή θαλάσσιας πρόσβασης, προκειμένου να φτάνει η βοήθεια γρήγορα ώστε να αποφευχθεί μία δεύτερη και ακόμα μεγαλύτερη καταστροφή, αφού πείνα, δίψα και επιδημίες απειλούν τους πληγέντες. Πάνω από το 40% των νεκρών εκτιμάται ότι είναι παιδιά, καθώς δεν είχαν την ίδια ταχύτητα αντίδρασης με τους ενήλικες.

Σε συνεδρίασή τους οι υπουργοί Ανάπτυξης της ΕΕ χτες ζήτησαν από τη χούντα της Μιανμάρ να ανοίξει τα σύνορα στη βοήθεια, με τον Επίτροπο Λουί Μισέλ να ετοιμάζεται να επισκεφτεί τη χώρα, καθώς οι ιμπεριαλιστές έχουν σαν πρώτο στόχο να εκμεταλλευτούν την κατάσταση, ενώ και η στάση της χούντας ευνοεί τέτοιου είδους επιθέσεις και επεμβάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ