Τετάρτη 14 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΛΛΑΔΑ - ΑΦΡΙΚΗ
Το κεφάλαιο βλέπει νέες ... αγορές

Μερίδιο απ' την τεράστια αγορά της υποσαχάρειας Αφρικής και παράθυρο για την ικανοποίηση των τεράστιων αναγκών της λεγόμενης Μαύρης Ηπείρου σε πάσης φύσεως υποδομές, κατασκευαστικά έργα, τηλεπικοινωνίες, αγροτικά προϊόντα, ξυλεία, αλιεία κλπ. αναζητούν ελληνικές εταιρείες και επιχειρήσεις, σύμφωνα με όσα καταγράφηκαν σε χτεσινή ημερίδα του Ελληνοαφρικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο υπό την αιγίδα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Παρόντες στο φόρουμ της εκδήλωσης, με τίτλο «Ημέρα Αφρικής 2008 - Προοπτικές οικονομικής συνεργασίας και ανάπτυξης Ελλάδας και Αφρικής», ήταν ο υφυπουργός Εξωτερικών Π. Δούκας, που σε ομιλία του επισήμανε τις μεγάλες ευκαιρίες για το ελληνικό και ευρωενωσιακό κεφάλαιο στην Αφρική, και υπουργοί Βιομηχανίας, Εμπορίου και Εξωτερικών από χώρες της Δυτικής, Νότιας, Κεντρικής και Ανατολικής Αφρικής, αλλά και Ελληνες, Κύπριοι επιχειρηματίες και εφοπλιστές...

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι η συνάντηση θα πραγματοποιείται εφεξής σε ετήσια βάση, οπότε το επόμενο ραντεβού δόθηκε για το Μάη του 2009.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ