Τετάρτη 14 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΕΔΔΑ
«Νάκμπα» σημαίνει καταστροφή

Με ανακοίνωσή της, η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) για τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την εκδίωξη εκατοντάδων χιλιάδων Παλαιστινίων από τη γη τους σημειώνει:

«Το Ισραήλ οφείλει την ύπαρξή του στη θέληση και στην ικανότητά του να υπερασπίζει τον εαυτό του αλλά και στη διάθεσή του για συμβιβασμό», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ολμέρτ.

Τα γεγονότα, όμως, αποδείχνουν ότι η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Το Ισραήλ οφείλει την ύπαρξή του στην αμέριστη βοήθεια, που απλόχερα τού παρείχαν, όλα αυτά τα χρόνια, οι στρατοκράτες των ΗΠΑ, στη σιωπηρή συναίνεση των κρατών - μελών της ΕΕ, αλλά και στη διάσπαση του αραβικού κόσμου, οι κυβερνήσεις του οποίου συνεχίζουν να κρατούν στάση υποταγής στους ιμπεριαλιστές, πιστεύοντας ότι έτσι θα διαφυλάξουν τα δικά τους, μικρά ή μεγάλα, συμφέροντα.

Εδώ και 60 χρόνια σταδιακά καταστρέφεται το παλαιστινιακό κράτος, 17 εκατομμύρια dunums παλαιστινιακής γης έχουν κατασχεθεί από το Ισραήλ, 531 χωριά εξαφανίστηκαν από προσώπου γης, ενώ το Τείχος της Ντροπής συνεχίζει να τεμαχίζει τα εδάφη του. Ο παλαιστινιακός λαός εξαθλιώθηκε ολοκληρωτικά. 15.000 δολοφονήθηκαν, 800.000 εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους, 4,5 εκατομμύρια μετατράπηκαν σε πρόσφυγες, με 1,5 εκατομμύριο από αυτούς να ζουν σε στρατόπεδα σε Ιορδανία, Συρία, Λίβανο, Ιράκ, αλλά και μέσα στα ίδια τα παλαιστινιακά εδάφη.

Οι αριθμοί αυτοί καταδείχνουν ότι ο συμβιβασμός, στον οποίο αναφέρεται ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, είναι ένας μύθος για εσωτερική κατανάλωση. Για να υποδαυλίζει το μίσος έναντι των Παλαιστινίων. Για να εκτονώνει την απογοήτευση που έχουν σωρεύσει στους εργαζόμενους της χώρας του τα τεράστια προβλήματα που βιώνουν από την εφαρμοζόμενη πολιτικών όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων του Ισραήλ.

Η ΕΕΔΔΑ, που όλα αυτά τα χρόνια στάθηκε αλληλέγγυα στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό, με την ευκαιρία της φετινής επετείου της «Νάκμπα», δηλώνει ότι θα συνεχίζει με την ίδια θέρμη να στηρίζει τα δικαιώματά του, και, με όλες τις δυνάμεις της, να απαιτεί:

-- Αποχώρηση όλων των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής από τα εδάφη της Παλαιστίνης.

-- Ιδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ.

-- Διάλυση όλων των ισραηλινών εποικισμών.

-- Επιστροφή όλων των προσφύγων στις εστίες τους.

-- Αμεση απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων.

-- Να γκρεμιστεί ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ το Τείχος της Ντροπής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ