Τετάρτη 14 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΓΔΜ - ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΑΧΜΕΝΤΙ
Συνέλαβαν ύποπτο

ΣΚΟΠΙΑ.-- Εναν ύποπτο συνέλαβαν χτες οι αρχές της ΠΓΔΜ ως ενεχόμενο στην προχτεσινή απόπειρα δολοφονίας κατά του ηγέτη του αλβανικού κόμματος «Δημοκρατική Ενωση για την Ολοκλήρωση» (DUI) Αλί Αχμέτι στο χωριό Ράχοβετς λίγο έξω από το Τέτοβο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, κατά το περιστατικό ο Αχμέτι δεν τραυματίστηκε, αντίθετα τα πυρά που εξαπέλυσαν άγνωστοι τραυμάτισαν (όχι κρίσιμα...) ένα παιδί που βρισκόταν εκεί κοντά...

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στα Σκόπια, Ιβο Κότεφσκι, ανακοίνωσε ότι ο ύποπτος προέρχεται από το χωριό Γκόλεμα Ρέτσικα κοντά στο Τέτοβο, προσθέτοντας ότι οι αρχές εξακολουθούν να διερευνούν το κίνητρο και την πιθανή συμμετοχή και άλλων προσώπων.

Προχτές το απόγευμα, λίγο μετά την απόπειρα επίθεσης εναντίον του, ο Αλί Αχμέτι είχε υπαινιχθεί πως πίσω από τη συγκεκριμένη ενέργεια βρίσκονται στελέχη του αντίπαλου «Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανών» (DPA) που συμμετέχει στην απερχόμενη κυβέρνηση του πρωθυπουργού Νικόλα Γκρούεφσκι. Πάντως, ο ηγέτης του DPA Μέντουχ Θάτσι αποποιήθηκε οιαδήποτε ανάμειξη κατηγορώντας το DUI πως σκηνοθέτησε το συμβάν...

Η σλοβενική προεδρία της ΕΕ καταδίκασε και το παραπάνω, αλλά και άλλα παρόμοια επεισόδια βίας που σημειώνονται λίγες βδομάδες πριν τις πρόωρες γενικές εκλογές της 1ης Ιουνίου στην ΠΓΔΜ, παροτρύνοντας τις τοπικές αρχές να διερευνήσουν τα περιστατικά και να παραπέμψουν τους υπεύθυνους στη δικαιοσύνη.

Χτες το απόγευμα, το κόμμα του Αλί Αχμέτι προγραμμάτιζε ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Τέτοβο με κεντρικό σύνθημα «Στοπ στη βία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ