Τετάρτη 14 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
Επιστολή του ΚΚΕ στο ΚΚ Βιρμανίας

Το ΚΚΕ έστειλε προς το Κομμουνιστικό Κόμμα Βιρμανίας την ακόλουθη επιστολή για τις πρόσφατες καταστροφές:

«Το ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στο λαό, στους κομμουνιστές και στις αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις της Μιανμάρ που αυτές τις μέρες δοκιμάζονται, όχι μόνον από τις φυλακίσεις, απαγορεύσεις και την καταπίεση του δικτατορικού καθεστώτος, αλλά και από τις τραγικές συνέπειες της βιβλικής φυσικής καταστροφής.

Οπως πάντα, τις συνέπειες της καταστροφής καλούνται να πληρώσουν οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, ενώ πάλι οι κερδισμένοι θα είναι το μεγάλο κεφαλαίο, οι διεθνείς ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί και το δικτατορικό καθεστώς. Ολοι εκείνοι που με τις πολιτικές τους, με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους ευθύνονται για τη δραματική επιδείνωση των κλιματολογικών αλλαγών και την παντελή έλλειψη κάθε μέτρου προστασίας και άμεσης βοηθείας.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει το δικτατορικό καθεστώς για την ολιγωρία στη λήψη των αναγκαίων μέτρων συνδρομής στους πληγέντες, για την προκλητική του επιμονή στη διεξαγωγή του νόθου δημοψηφίσματος, προκαλώντας τα εκατομμύρια θυμάτων και ολόκληρο το λαό της χώρας. Απαράδεκτη είναι και η στάση των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που με πρόσχημα την αποστολή ανθρωπιστικής βοηθείας ενδιαφέρονται για τα δικά τους συμφέροντα στη χώρα και στην περιοχή και όχι τις ανάγκες των πληγέντων. Οι μνήμες από το τσουνάμι στην Ινδονησία, όπου ένα μικρό μόνο μέρος της βοηθείας έφτασε στη χώρα και στους πληγέντες, είναι ακόμα νωπές.

Το ΚΚΕ ζητά την άρση όλων των αντιδημοκρατικών μέτρων στη Μιανμάρ, την απελευθέρωση των πολιτικών κρατούμενων, την ελεύθερη δράση των συνδικαλιστικών και μαζικών αντιιμπεριαλιστικών οργανώσεων, την άρση της απαγόρευσης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Βιρμανίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ