Σάββατο 17 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πώς είδε ο Τύπος τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Μικρά σε έκταση, ως επί το πλείστον, με περιεχόμενο μια συρραφή φράσεων ή μικρών παραγράφων από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ήταν τα ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκαν χτες σχετικά με τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του Κόμματος στην πλατεία Συντάγματος, το βράδυ της Πέμπτης.

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»: Στη 18η σελίδα, κύριο θέμα το ρεπορτάζ από τη συγκέντρωση, συνοδευόμενο από δύο φωτογραφίες. Φέρει τίτλο «Η Αλέκα Παπαρήγα κάλεσε από το Σύνταγμα τους εργαζόμενους να στηρίξουν το ΚΚΕ - "Αρνούμαστε. Διεκδικούμε"».

«ΝΕΑ»: Πρώτο θέμα στη σελίδα 10, με φωτογραφία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο βήμα της συγκέντρωσης και τίτλο «Νέα επίθεση Παπαρήγα σε κυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ». Το ρεπορτάζ έχει μικρή έκταση και κανένα στοιχείο δε δίνεται για τη συγκέντρωση.

«ΕΘΝΟΣ»: «Τριμέτωπη επίθεση από την Αλέκα» τιτλοφορείται το πρώτο θέμα στη σελίδα 9, που συνοδεύεται από δύο φωτογραφίες, με υπότιτλο «η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ κατηγόρησε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι λένε συνειδητά ψέματα, ενώ χρησιμοποίησε χαρακτηρισμούς όπως "κοσμοπολίτες οπορτουνιστές" για τον ΣΥΝ.

«ΒΗΜΑ»: Ενα μονόστηλο όλο κι όλο στη σελίδα 17 με τίτλο «Αλέκα Παπαρήγα κατά ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ», το οποίο αποτελείται από μικρά αποσπάσματα από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, που σημειώνεται μόνο ότι έγινε «σε μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στο Σύνταγμα».

«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»: Στη σελίδα 10, το ρεπορτάζ αριθμεί περί τις 150 λέξεις, με τίτλο «Ομιλία Παπαρήγα στην πλατεία Συντάγματος» και αναφορά στη «μεγάλη συγκέντρωση»

«ΑΥΓΗ»: Στο κάτω μέρος της 6ης σελίδας το ρεπορτάζ, με όσα κατάλαβε η εφημερίδα από τη συγκέντρωση και την ομιλία, και τα οποία αποτυπώνει στον αυθαίρετο τίτλο «Λάσπη στο ΣΥΝ γιατί μας φεύγει ο κόσμος...».

«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»: Ελάχιστο χώρο στην 4η σελίδα της αφιέρωσε η εφημερίδα για το ρεπορτάζ από τη συγκέντρωση, με τίτλο: «Η Παπαρήγα καταγγέλλει τον ΣΥΝ ότι κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό».

«ΑΥΡΙΑΝΗ»: Πρώτο θέμα στη σελίδα 4, φέρει τίτλο «Το ΚΚΕ θέλει ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ» (!).

«ΒΡΑΔΥΝΗ»: Στη σελίδα 8 με τίτλο «Η πρόταση του ΚΚΕ από την Αλέκα χτες στο Σύνταγμα» ένα μονόστηλο - συρραφή φράσεων από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ούτε λέξη στη «ΧΩΡΑ» και στον «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ