Σάββατο 17 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΑΖΙ ΒΑΔΙΖΟΥΝΕ, ΕΝΑΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ...ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ: «Το μήνυμα της πρώτης μέρας είναι καθαρό: Η μεταβίβαση της διοίκησης του ΟΤΕ δεν έχει την "έξωθεν καλή μαρτυρία". Δεν ενισχύει την αξιοπιστία της μετοχής του, δε συγκεντρώνει κεφάλαια» (από το κύριο άρθρο στην ΑΥΓΗ).

ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ: «Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι η Ντόιτσε Τέλεκομ είναι αναξιόπιστη, καθώς κατηγορείται από μικρομετόχους για απάτη και απιστία» (η θέση που διατύπωσε ο Θ. Πάγκαλος / ΕΘΝΟΣ).

ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ: «Αν πραγματικά τα δύο κόμματα θέλουν να αλλάξουν το πολιτικό τοπίο και όχι απλώς να καρπωθούν κάποια συγκυριακά πολιτικά οφέλη, οφείλουν να αναμετρηθούν με τα διλήμματα που θέτει η κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα του αγοραίου καπιταλισμού. Γιατί είναι κάτι παραπάνω από φανερό ότι δεν αρκεί πλέον ως απάντηση στο νεοφιλελευθερισμό η επιστροφή σε ένα υπερτροφικό κράτος που θα λύσει ως διά μαγείας όλα τα προβλήματα» (ο Σ. Πολυμίλης στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ ΑΠΑΝΤΕΣ: «Η Κουμουνδούρου έχει έναν μεγάλο πονοκέφαλο: τις διαφοροποιήσεις των ίδιων των στελεχών. Οι πανεπιστημιακοί του χώρου του ΣΥΝ έχουν δυο γραμμές - η μία μετωπική και η άλλη πιο συναινετική για συμμετοχή στις πρυτανικές εκλογές (...) Είναι ενδεικτικό ότι ο κ. Στ. Μπαγιώργος, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ, δήλωσε ότι δεν είναι αρνητική η διάταξη του νόμου για την καθολική ψηφοφορία και ότι "χρειάζεται επομένως μια ψύχραιμη στάση που διακρίνει με σοβαρότητα όλες τις πλευρές των προβλημάτων"» (το ρεπορτάζ στο ΒΗΜΑ).

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ: «Μόνο το 2007 τα χρήματα που δαπάνησαν οι ελληνικές οικογένειες για την εξωσχολική βοήθεια των παιδιών τους στη διάρκεια της φοίτησης στα δημόσια σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ξεπέρασαν τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Η μερίδα του λέοντος, περίπου 1,3 δισ., κατευθύνθηκε σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών, ιδιαίτερα μαθήματα, ωδεία και γυμναστήρια, ενώ επιπλέον 700 εκατ. δαπανήθηκαν για δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» (στοιχεία από έρευνα της ICAP / ΗΜΕΡΗΣΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ