Σάββατο 17 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περί μονοπωλίων...

Παπαγεωργίου Βασίλης

«ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ», που «πλήττουν αδιάκριτα το συμφέρον των άλλων»! Δεν είναι απόσπασμα δικαστικής απόφασης καταδίκης νονών της νύχτας.

Ατάκα του πρωθυπουργού για τους εργαζόμενους που κινητοποιούνται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ, είναι.

Κι αυτοί, λέει, κάνουν «κατάχρηση της μονοπωλιακής τους θέσης»!

Αν αυτοί κάνουν τέτοιο πράγμα, τότε ο ΟΤΕ χωρίς ή με την «Ντόιτσε Τέλεκομ» και οι επιχειρηματίες των λιμανιών, αντίστοιχα, τι κάνουν;

Μ' αυτούς, όντως, θα καταλάβουμε τι σημαίνει «μονοπωλιακή θέση» και τι σημαίνει «κατάχρηση».

Κι ακριβώς για να αποφευχθεί αυτό το μέλλον, οι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν με τους αγώνες τους πολλές ...«καταχρήσεις».

ΕΧΟΥΝ ΠΛΑΚΑ μεγάλη ορισμένες φορές οι «του ΠΑΣΟΚ» και προπάντων ο αρχηγός τους. Ιδίως, όταν μιλάνε για τις ιδιωτικοποιήσεις...

Ο Γ. Παπανδρέου κατηγόρησε στη Βουλή τη σημερινή κυβέρνηση ότι «ολοκλήρωσε τις άοκνες προσπάθειες της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Μόνο που από την κυβέρνηση Μητσοτάκη ('90-'93) μέχρι την κυβέρνηση Καραμανλή (2004) - δεν μπορεί - κάποιος την κυβερνούσε αυτήν τη χώρα.

Κι αυτός ο «κάποιος» ήταν ένα κόμμα, που το 1990-1993 είχε ως σύνθημα το «Ούτε μια μετοχή στους ιδιώτες».

Οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ - τότε - έβγαζαν, υποτίθεται, αφρούς και μόνο στην ιδέα της πώλησης έστω και απειροελάχιστου ποσοστού του ΟΤΕ σε ιδιώτες.

Σήμερα, όσοι παραμένουν συνδικαλιστές - γιατί πολλοί έγιναν «στελέχη» στους ιδιώτες που ξεπουλήθηκε ο ΟΤΕ - τραυλίζουν διάφορες μπαρούφες περί «δημοσίου ελέγχου».

Το ότι μας δούλευαν «ψιλό γαζί» τότε, σήμερα είναι αυταπόδεικτο. Ιδιωτικοποίησαν την πλειοψηφία των μετοχών του ΟΤΕ, όπως και όλων των ΔΕΚΟ.

Ομως, το ότι προσπαθούν να μας δουλέψουν και σήμερα παρουσιάζοντας το ΠΑΣΟΚ ως ...δύναμη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις είναι τουλάχιστον προκλητικό.


Γρηγοριάδης Κώστας

Γι' αυτό, άλλωστε, και δεν πείθουν κανέναν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ