Σάββατο 17 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μας πήραν και το βόδι

Την παροιμία «εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι» θυμίζει η πρακτική του υπουργείου Υγείας απέναντι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, το οποίο ποτέ δεν επάνδρωσαν με το απαραίτητο προσωπικό τόσο οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ.

Οπως λοιπόν καταγγέλλει το Σωματείο Υπαλλήλων Κρατικών Νοσοκομείων Εβρου, με εντολή του ίδιου του υπουργείου Υγείας μετακινείται προσωπικό προς άλλα νοσοκομεία, όπως το Θριάσιο, των Τρικάλων και το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης - όπου και 'κεί η κατάσταση είναι παρόμοια με εκείνη όλων των νοσοκομείων της χώρας. Μάλιστα το Σωματείο αναφέρει ότι το 2000 στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο υπηρετούσαν 32 παρασκευάστριες και έκαναν 905.000 εξετάσεις και το 2007 υπηρετούσαν 23 παρασκευάστριες και έκαναν 1.014.655 εξετάσεις. Δηλαδή οι ελλείψεις σε συνδυασμό με τις μετακινήσεις πολλαπλασιάζουν την εντατικοποίηση των εργαζομένων.

Το Σωματείο ζητά την ανάκληση των μετακινήσεων. Αλλά αυτό δε φτάνει: Χρειάζεται η διεκδίκηση μαζικών προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, ώστε να μην υπάρχουν κενά τα οποία μπορούν να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης από διάφορες πλευρές...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ