Σάββατο 17 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Κάλεσμα για συναγερμό στις 23 Μάη

Η ανάγκη να πάρουν ηχηρή, δυναμική απάντηση οι αναδιαρθρώσεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση και οι αλλεπάλληλες προκλήσεις του υπουργείου Παιδείας, βρίσκει έκφραση στο κάλεσμα της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. προς όλους τους συλλόγους φοιτητών και σπουδαστών να σημάνουν αγωνιστικό συναγερμό στις 23 Μάη με συλλαλητήρια σε κάθε πόλη. Ηδη σ' αυτό το κάλεσμα έχουν ανταποκριθεί με αποφάσεις γενικών τους συνελεύσεων οι σύλλογοι Γεωλογικού Αθήνας, Φιλολογικού, Χημικών Μηχανικών και Εστίας Πάτρας, Κτηνιατρικής Καρδίτσας, καθώς και το ΔΣ του Συλλόγου Εστιακών Σπουδαστών Χαλκίδας. Την ερχόμενη βδομάδα είναι προγραμματισμένη η μεγάλη πλειοψηφία των γενικών συνελεύσεων στους συλλόγους όλης της χώρας και αναμένεται να μαζικοποιηθούν κατά πολύ οι σύλλογοι που θα συνταχθούν κάτω από αυτό το αγωνιστικό κάλεσμα.

Η επιλογή της ημερομηνίας 23 Μάη δεν είναι τυχαία. Τότε έχει οριστεί να ξεκινήσουν τα Πανσπουδαστικά Συνέδρια της ΕΦΕΕ και της ΕΣΕΕ που εδώ και χρόνια μπλοκάρονται (από τις δυνάμεις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, με την καθοριστική συμβολή και των δυνάμεων των ΕΑΑΚ και του ΣΥΝ), με αποτέλεσμα την απουσία συντονισμού του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος. Η ΠΚΣ, που παλεύει για τη διεξαγωγή των συνεδρίων, σηματοδοτεί και με το συλλαλητήριο στις 23 του μήνα την ανάγκη της πάλης για την ανασυγκρότηση του φοιτητικού κινήματος, για ένα κίνημα ζωντανό, ισχυρό, δύναμη ανατροπής, ενάντια στην πολιτική των βιομηχάνων και της ΕΕ.

Ενάντια σε αυτή την πολιτική, η ΠΚΣ παλεύει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για συνολική, κατά μέτωπο αντιπαράθεση, με αιτήματα - αιχμές να μην εφαρμοστεί η οδηγία της ΕΕ για τα ΚΕΣ, απειθαρχία - ανυπακοή στην ΕΕ, να καταργηθεί συνολικά ο νόμος - πλαίσιο, να μην εφαρμοστεί καμιά ρύθμιση για την αξιολόγηση - κατηγοριοποίηση, να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τα μεταπτυχιακά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ