Σάββατο 17 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΣ
Εξω το ΝΑΤΟ από το ΑΠΘ

Την προκλητική εμπλοκή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στα συμφέροντα και τους σκοπούς του ΝΑΤΟ, μέσα από το «Πρόγραμμα Πρακτικής Ασκησης» του ΝΑΤΟ στο Αρχηγείο του στις Βρυξέλλες, κατήγγειλε σε συνέντευξη Τύπου η Πανσπουδαστική ΚΣ, χτες το πρωί.

«Θέλουμε να ενημερωθεί ο λαός και η νεολαία για την εμπλοκή του Πανεπιστημίου μας στο Πρόγραμμα Πρακτικής Ασκησης του ΝΑΤΟ, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να παρουσιάσει μία εικόνα χάους στα πανεπιστήμια με υπόλογους τους φοιτητές», σημείωσε, εκ μέρους της Πανσπουδαστικής ΚΣ, ο φοιτητής Θανάσης Χαστάς. Εξήγησε ότι, στην πραγματικότητα, αυτό που επικρατεί μέσα στα πανεπιστήμια είναι η εμπλοκή των επιχειρήσεων και η εξάρτηση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Στη συνέχεια, ο φοιτητής Χαράλαμπος Αναγνώστου διάβασε το ψήφισμα που κατεβάζει η ΠΚΣ στους συλλόγους ενάντια στην εμπλοκή του ΑΠΘ στο Πρόγραμμα Πρακτικής Ασκησης του ΝΑΤΟ.

«Η ΝΑΤΟική Μηχανή του Πολέμου δεν έχει καμία θέση στο ΑΠΘ», υπογραμμίζεται. «Είναι βέβαιο ότι όσο η χώρα μας θα είναι δέσμια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών (ΕΕ - ΝΑΤΟ κ.ά.), η ανώτατη εκπαίδευση και η έρευνα δε θα έχουν ως στόχο την ολόπλευρη ικανοποίηση των αναγκών του λαού και της νεολαίας, αλλά την ικανοποίηση των αναγκών του μεγάλου κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών. Η υποταγή της ανώτατης εκπαίδευσης στην ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των πολυεθνικών, που προωθούν η ΕΕ και τα κόμματα που στηρίζουν τις κατευθύνσεις της, μετατρέπει την επιστήμη σε μηχανισμό καταστροφής, καταπίεσης και σκοταδισμού. Θέλει τους αποφοίτους μακρύ χέρι των ιμπεριαλιστών και του κεφαλαίου, τους επιστήμονες συνενόχους», τονίζεται στο ψήφισμα. Το ψήφισμα έχει εγκριθεί, ήδη, από τους Φοιτητικούς Συλλόγους Ηλεκτρολόγων, Χημικών Μηχανικών και Τοπογράφων Μηχανικών.

Η Πανσπουδαστική ΚΣ καταδίκασε τη στάση των πρυτανικών αρχών, που ανέλαβαν το ρόλο του διαφημιστή των συμφερόντων του ΝΑΤΟ και απαίτησε την άμεση απόσυρση του εγγράφου διαφήμισης του Προγράμματος Πρακτικής Ασκησης του ΝΑΤΟ. Κάλεσε φοιτητικούς συλλόγους και μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας σε πάλη για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές, για έρευνα προς όφελος του λαού. Τέλος, κάλεσε το λαό και τη νεολαία στην Αντιιμπεριαλιστική Πορεία Ειρήνης αύριο Κυριακή 18 Μάη, που διοργανώνει η ΕΔΥΕΘ και όπου συμμετέχουν με αποφάσεις τους φοιτητικοί σύλλογοι (μέχρι στιγμής, οι Σύλλογοι Κτηνιατρικής, Χημικών Μηχανικών, Νομικής, Οικονομικού, Φυσικού, Φαρμακευτικής, Γεωλογικού).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ