Τετάρτη 28 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Διεκδικούν μερίδιο στη «λεία»

Μερίδιο από τη «λεία» των ασφαλιστικών ταμείων, ενθαρρημένοι και από το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), που αντιμετωπίζει ενιαία κάθε φορέα ΠΦΥ, δημόσιο ή ιδιωτικό, διεκδικούν ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί που παρέχουν κατ' οίκον ιατρικές υπηρεσίες, οι λεγόμενοι «SOS Γιατροί».

Οπως αναφέρθηκε χτες σε συνέντευξη Τύπου, οι «Γιατροί SOS» ιδρύθηκαν το 1993 και απασχολούν σήμερα περισσότερους από 100 γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, που αντιμετωπίζουν ιατρικά περιστατικά στο σπίτι, χρεώνοντας κατ' ελάχιστον για τις υπηρεσίες που προσφέρουν 70 - 80 ευρώ. Χτες, γιατροί της υπηρεσίας, συνεπικουρούμενοι από τον αναπληρωτή καθηγητή Κοινωνικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννη Τούντα εξέφρασαν το αίτημα να αποζημιώνονται τέτοιου είδους υπηρεσίες από τα ασφαλιστικά Ταμεία. Οπως είπε ο Γ. Τούντας, θα ήταν ευχής έργον αν ενταχθούν δράσεις όπως οι SOS Γιατροί, στα Δίκτυα ΠΦΥ, που προβλέπονται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ΠΦΥ και στα οποία εντάσσονται οι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κλπ.

Οι Γιατροί SOS, προκειμένου να ...ενισχύσουν τα επιχειρήματά τους, επικαλέστηκαν το παράδειγμα της Γαλλίας, όπου οι υπηρεσίες των Γιατρών SOS καλύπτονται κατά 70% απ' τα ασφαλιστικά ταμεία, διεκδικώντας κομμάτι από την πίτα, πάντα σε βάρος της τσέπης των εργαζομένων σε ένα ραγδαίως εμπορευματοποιούμενο σύστημα Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ