Τετάρτη 28 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Παιδεία και ακρίβεια πρώτα θέματα στην ιεράρχηση

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση από την κυβέρνηση η επιχείρηση για την ίδρυση των ιδιωτικών ΑΕΙ. Επιχειρώντας να εμφανίσει ως μονόδρομο τη δημιουργία τους, ακόμα και παρά τη μη αναθεώρηση του άρθρου 16, η κυβέρνηση «στριμώχνει» το ΠΑΣΟΚ, υπενθυμίζοντας διαρκώς παλαιότερες δηλώσεις του ίδιου του προέδρου του. Χτες ο εκπρόσωπος παρέπεμψε σε άρθρο του Γ. Παπανδρέου υπέρ της ανάγκης αναθεώρησης του άρθρου 16. «Φαντάζομαι, ότι θα μπορούσε - αν δεν είχε την υπογραφή του Γεωργίου Παπανδρέου, νομίζω, πριν από δέκα χρόνια, αυτό το άρθρο - να αποδοθεί σε οποιοδήποτε στέλεχος της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας», είπε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας την απογοήτευσή του «που ο κ. Παπανδρέου, προσωπικά, αναλαμβάνει αυτή την ευθύνη να έρθει σε αντιπαράθεση με τα "θέλω" του ελληνικού λαού ή της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών και σίγουρα και σε ανακολουθία με τον ίδιο του τον εαυτό».

Στο μεταξύ, ισχυρή δόση εμπαιγμού και μπόλικα φύκια για μεταξωτές κορδέλες είναι η «συνταγή» με την οποία η κυβέρνηση επιχειρεί να αντιμετωπίσει το καυτό πρόβλημα της ακρίβειας, δέσμια της φιλομονοπωλιακής πολιτικής που πλήττει άγρια τα λαϊκά νοικοκυριά.

Γνωρίζοντας πολύ καλά ότι τα περιθώρια για «αναχαίτιση» της ακρίβειας είναι ασφυκτικά περιορισμένα - τρανή απόδειξη η παταγώδης αποτυχία των περιβόητων 41 μέτρων - η κυβέρνηση ρίχνει το βάρος της σε μια επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος με στόχο να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου.

Ομως τα αλλεπάλληλα κύματα των ανατιμήσεων σε είδη πρώτης ανάγκης στα οποία προχωρούν ανενόχλητα τα μονοπώλια, περιφρονώντας επιδεικτικά τα δήθεν «μέτρα» της κυβέρνησης, έχουν φουντώσει στο έπακρο τη λαϊκή δυσαρέσκεια, καθώς την ίδια στιγμή οι μισθοί και οι συντάξεις παραμένουν «παγωμένα». Οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν συνεχώς το αυξανόμενο μέγεθος της φθοράς της κυβέρνησης, που καταφεύγει σε σπασμωδικές κινήσεις. Είναι ενδεικτικό ότι υποχρεώθηκε να καταφύγει στο μέτρο της «διατίμησης» στα φυτικά έλαια (πλην ηλιέλαιου) κόντρα στα ιδεολογικά «πιστεύω» της. Επίσης πριν από μερικές μέρες ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας εξαναγκάστηκε μπροστά στις ιλιγγιώδεις αυξήσεις των εισιτηρίων στα πλοία, να απειλήσει τους εφοπλιστές με άρση του «ανταγωνισμού» στην ακτοπλοΐα... Το πρόβλημα της ακρίβειας αναμένεται να απασχολήσει τη σημερινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, αν και αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε ανακοινώσει ότι βασικό θέμα στη συνεδρίαση θα ήταν «θέματα ενέργειας». Ομως κάτω από την πίεση της «επικαιρότητας» και το νέο κύμα ανατιμήσεων σε είδη διατροφής, το θέμα της ακρίβειας «αναβαθμίστηκε» στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης.

Ωστόσο χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μόνο υπομονή είχε να συστήσει στα λαϊκά νοικοκυριά που βογκάνε κάθε μέρα να τα βγάλουν πέρα, διαψεύδοντας τις φήμες για κόντρες στην ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης: «Μέτρα τα οποία όταν ανακοινώνονται, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να έχουν αποτέλεσμα από τη μια μέρα στην άλλη. Μακάρι στρεβλώσεις ετών ή δεκαετιών να μπορούσαν να αλλάξουν έτσι», διαπίστωσε ο Θ. Ρουσόπουλος, υποστηρίζοντας ότι οι Φώλιας και Βλάχος καταβάλλουν προσπάθεια για την πάταξη της κερδοσκοπίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ