Τετάρτη 28 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ
Το θέατρο συνεχίζεται

Χτες «παίχτηκε» η σκηνή της άρνησης και από τα δύο μέρη

Με βαρύγδουπες δηλώσεις επιχείρησε χτες η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ να αποποιηθεί το ρόλο που όλο το προηγούμενο διάστημα είχε φροντίσει να παίξει, ανοίγοντας διάπλατα την πόρτα σε προτάσεις συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.

Ετσι, μετά το μπαράζ δηλώσεων από στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Κ. Σκανδαλίδης, Θ. Πάγκαλος κ.ά.), που πρότειναν «εκλογική συνεργασία» μεταξύ των δυο κομμάτων, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνος δήλωσε ότι μια τέτοια κίνηση ισοδυναμεί με «κάθοδο στον Αδη», αφού, όπως είπε, «εάν υπήρχε μια κοινή παρουσία στις εκλογές, θα υπήρχε μια απότομη κάθοδος των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ». Βέβαια, ο ίδιος μπορεί χτες να προχώρησε στη συγκεκριμένη δήλωση, αλλά όλο το προηγούμενο διάστημα είχε φροντίσει τόσο ο ίδιος όσο και ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας να αθωώνουν με κάθε ευκαιρία την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, να καλούν σε «κοινή δράση» με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ τα στελέχη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στήριξαν τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ στο συνδικαλιστικό κίνημα, υπονομεύοντας τους εργατικούς αγώνες.

Χτες, μάλιστα, ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε αρνητικός σε μια πιθανή συνεργασία, υποστηρίζοντας ότι «κάθε συνεργασία προαιτεί προγραμματική σύγκλιση», προσθέτοντας παράλληλα ότι «σύγκλιση υπάρχει, αλλά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ». Οταν ο ΣΥΝ καλούσε, βέβαια, σε «κοινή δράση» το ΠΑΣΟΚ στην Παιδεία, στο περιβάλλον, στους κοινωνικούς αγώνες, αυτή η «σύγκλιση» ...δεν υπήρχε. Παράλληλα, ο Αλ. Τσίπρας, κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του Ν. Κωνσταντόπουλου και του Λ. Κύρκου, που τάχτηκαν υπέρ της «συνεργασίας», διερωτήθηκε «γιατί όταν εκείνοι ήταν ηγέτες του κόμματος δεν προχώρησαν σε αυτή τη συνεργασία».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου, από την πλευρά του, απέφυγε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Αλ. Αλαβάνου και του Αλ. Τσίπρα, επανέλαβε ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι αυτονόητο πως διεκδικεί την αυτοδυναμία στις εκλογές», ενώ πρόσθεσε ότι: «Οταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποκηρύσσει τους προηγούμενους αρχηγούς κ.κ. Κύρκο και Κωνσταντόπουλο, που τόλμησαν να μιλήσουν για πιθανές συνεργασίες, όταν αναφέρεται στο ΠΑΣΟΚ με απαξιωτικές εκφράσεις, τότε είναι πάρα πολύ δύσκολο να γίνει ο διάλογος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ