Τετάρτη 28 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Ξεκαθάρισμα μετά τη συνάντηση του Ιούνη

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Πλήρες ξεκαθάρισμα αναμένει, σύμφωνα με δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, στη νέα συνάντησή του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, τον Ιούνη, αναφορικά με τη διαδικασία στις ομάδες εργασίας και τις τεχνικές επιτροπές, προκειμένου να σημειωθεί πρόοδος και να καταστεί δυνατή η έναρξη απευθείας διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό. Σε αυτά τα πλαίσια πραγματοποιήθηκε και η χτεσινή συνάντηση του Επιτρόπου Προεδρίας Γιώργου Ιακώβου και του συμβούλου του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, Οζντίλ Ναμί, όπου συζητήθηκαν ζητήματα που απορρέουν από το κοινό ανακοινωθέν της συνάντησης της 23ης Μάη μεταξύ των δύο ηγετών.

Ο Δ. Χριστόφιας επανέλαβε τόσο την ικανοποίησή του για τη συνάντηση με τον Μ. Ταλάτ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση μετά τη συνάντηση που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς των άλλων κομμάτων, εκφράζοντας παράλληλα την αποδοκιμασία του στην πρακτική του ότι κάποιοι εξ αυτών τοποθετούνται δημοσίως επί του περιεχομένου του κοινού ανακοινωθέντος, σημειώνοντας «η έκκληση μου είναι, προτού παίρνουμε θέσεις, εφόσον ο διάλογος είναι πάντοτε ανοιχτός μεταξύ μας, ίσως είναι καλά να γίνεται πρώτα διάλογος και μετά». Ο Κύπριος πρόεδρος τόνισε ότι εκτιμά «τη θέση των κομμάτων, πάντα τη λαμβάνω πολύ σοβαρά υπόψη, και πριν και μετά. Είμαι ικανοποιημένος από το διάλογο που έχω κάνει με τους αρχηγούς των κομμάτων με τους οποίους συναντήθηκα», απορρίπτοντας ξένες πιέσεις για επίσπευση της διαδικασίας.

Εν τω μεταξύ σε δήλωση της αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Μαρτίν Ρουρ, εκφράστηκε η πρόθεση να έρθει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το θέμα της παράνομης διακίνησης μεταναστών, μέσω της κατεχόμενης Κύπρου, προς τις ελεύθερες περιοχές και αλλού, προκειμένου να παρέμβει το Σώμα και να ζητήσει από την Τουρκία, να «αναλάβει τις ευθύνες της»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ