Παρασκευή 20 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Εξοντώνουν τους πρόσφυγες

Εγκρίθηκε και από το Ευρωκοινοβούλιο (έτσι γίνεται προκειμένου να εμφανιστούν με δημοκρατική επίφαση οι αποφάσεις της Κομισιόν) άλλη μια επαίσχυντη κοινοτική οδηγία. Προβλέπει ότι όσοι εξαθλιωμένοι μετανάστες, που επιλέγουν το δρόμο της αναγκαστικής προσφυγιάς ως συνέπεια των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, καταφεύγουν στην ΕΕ και θεωρούνται παράνομοι, θα κρατούνται χωρίς δίκη μέχρι και 18 μήνες. Οτι θα φυλακίζονται ακόμα και παιδιά. Οτι θα αντιμετωπίζουν ως πρόσθετη ποινή την επιβολή απαγόρευσης επανεισόδου στην ΕΕ για διάστημα πέντε ετών. Οτι αν, ωστόσο, επιδείξουν διάθεση «συνεργασίας» με τις Αρχές, ίσως και να μην απελαθούν. Με τον τρόπο αυτό τα κατασταλτικά κρατικά όργανα δύνανται να θέτουν σε κράτηση περισσότερους μετανάστες, να απελαύνουν εκτός ΕΕ όσους και όποτε επιθυμούν, να φτιάχνουν ανθρώπους τσακισμένους από τη βαρβαρότητα του αδίστακτου καπιταλισμού ή και χαφιέδες.

Αυτή είναι η ΕΕ. Διακρατική Ενωση του μεγάλου κεφαλαίου, που αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, θύματα της δικής της ιμπεριαλιστικής πολιτικής, σαν κοινούς εγκληματίες. Μια ιμπεριαλιστική λυκοσυμμαχία που πρώτα βομβαρδίζει το Αφγανιστάν και κατόπιν διαμαρτύρεται για το πώς θα «διαχειριστεί» τους πρόσφυγές του. Καταληστεύει χώρες και λαούς και ακολούθως κατατρέχει τους οικονομικούς μετανάστες τους, μέσω της στυγνής εκμετάλλευσης, ακόμη και της τσάμπα δουλειάς, προκειμένου να φουσκώνουν παραπέρα τα πορτοφόλια της ολιγαρχίας.

Αυτό είναι ένα σύστημα που κρίνει πόσα ανδράποδα χρειάζεται να εισαγάγει για να κρατήσει εξευτελιστικά χαμηλά τα μεροκάματα, για να αυξάνονται ολοένα τα κέρδη. Τα δε επιπλέον - ειδικά όσα κρίνει ότι δεν του χρειάζονται ή κρίνει ότι είναι «επικίνδυνα» για την «τάξη» του, όσα ενδεχομένως διεκδίκησαν καλύτερες συνθήκες εργασίας και ζωής - να τα χώνει μέχρι και ενάμιση χρόνο στο κρατητήριο, πριν τα απελάσει πίσω στην κόλαση. 'Η να τα «αναμορφώνει» στο διάστημα αυτό καταπώς θέλει, απειλώντας τα ότι θα τα στείλει πίσω στις χαροκαμένες πατρίδες τους, όπως τις κατέστρεψαν οι «ειρηνευτικές επεμβάσεις» και οι πολυεθνικές.

Διόλου τυχαία, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ υπερψήφισαν την οδηγία, οι του ΠΑΣΟΚ - χρόνια στη δικομματική κυβερνητική εναλλαγή - πληθώρα αντιμεταναστευτικών και αντιδραστικών μέτρων ενέκριναν και εφάρμοσαν, οι δε του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ευρωλάγνοι και διπρόσωποι αποσιωπούν το γεγονός ότι το εν λόγω κατάπτυστο κείμενο είναι συνέχεια της ήδη υπάρχουσας οδηγίας, υπ' αριθμόν 83, με την οποία κάθε αλλοδαπός πρόσφυγας ελέγχεται μόνιμα μήπως παραβιάζει τη «δημόσια τάξη και ασφάλεια», αλλά και ετέρας υπάρχουσας, της Ν. 86, η οποία προβλέπει περιορισμούς στην άσκηση του δικαιώματος των προσφυγών στην οικογενειακή ζωή. Οδηγίες, την ενσωμάτωση των οποίων στο ελληνικό δίκαιο έχουν ζητήσει οι της Κουμουνδούρου με Ερώτησή τους στην ελληνική Βουλή.

Είναι προφανές από τα παραπάνω και αναγκαίο, ότι, με βάση την ίδια την πραγματικότητα, η ΕΕ, κάθε κράτος - μέλος της, το απάνθρωπο σύστημα της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και όλοι οι θιασώτες του, όσοι σπέρνουν αυταπάτες ότι δήθεν εκδημοκρατίζεται και εξανθρωπίζεται, όλοι αυτοί που προτείνουν μέτρα - «ασπιρίνες» για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν Ελληνες και αλλοδαποί εργαζόμενοι, πρέπει να αποδοκιμαστούν. Να καταδικαστούν πολιτικά τα κόμματα του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου και στην πράξη, στη συνείδηση του κάθε λαϊκού ανθρώπου, κάθε προοδευτικού ανθρώπου. Με αντίστοιχη ενδυνάμωση του ΚΚΕ και της πολιτικής του μετώπου πάλης, της λαϊκής συμμαχίας για τη λαϊκή εξουσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ