Παρασκευή 20 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Απαράδεκτη η πρόταση Οδηγίας

«H ΕΕ αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, θύματα της δικής της ιμπεριαλιστικής πολιτικής, με τον πιο βάρβαρο τρόπο, σαν κοινούς εγκληματίες».

Τα παραπάνω τόνισε ο ευρωβουλευτής του KKE, Θανάσης Παφίλης, παίρνοντας το λόγο προχτές στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, στη συζήτηση σχετικά με την πρόταση οδηγίας «για τους κοινούς κανόνες διαδικασίας για την επιστροφή των παρανόμως διαμενόντων», μεταναστών στην ΕΕ. Ο Θ. Παφίλης σημείωσε:

«H πρόταση Οδηγίας που φέρνετε προς ψήφιση είναι απαράδεκτη και αποκαλύπτει με κυνικό τρόπο τον απάνθρωπο πραγματικά χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της πολιτικής της. Νομοθετείτε να κρατούνται 18 μήνες εξαθλιωμένοι μετανάστες, ακόμη και ανήλικα παιδιά σε στρατόπεδα συγκέντρωσης με συνθήκες διαβίωσης που αποτελούν ντροπή για τον ανθρώπινο πολιτισμό. Απαγορεύετε, επίσης, κάθε μελλοντική είσοδο ακόμη και νόμιμη στην επικράτεια της ΕΕ για 5 χρόνια.

Σε ό,τι αφορά την εκούσια επιστροφή είναι σκέτη κοροϊδία. Ουσιαστικά, πρόκειται για εκβιασμό. Τους λέτε ή θα φύγετε μόνοι σας ή θα σας κλείσουμε φυλακή και θα σας διώξουμε μετά από 18 μήνες. Αντιμετωπίζετε σαν εγκληματίες τους ανθρώπους που είναι θύματα της δική σας πολιτικής.

Βομβαρδίζετε το Αφγανιστάν και διαμαρτύρεστε για τους πρόσφυγες. Καταληστεύετε τις χώρες του τρίτου κόσμου και διαμαρτύρεστε για τους οικονομικούς μετανάστες, που φουσκώνουν τα πορτοφόλια του μεγάλου κεφαλαίου.

Με τα νέα μέτρα, εκτός των άλλων, θα αυξήσετε και τον τζίρο των δουλεμπόρων και των κυκλωμάτων, γιατί όσο σκληραίνουν τα μέτρα τόσο ανεβαίνουν οι τιμές. Θα χειροτερεύσετε ακόμη περισσότερο τη θέση των μεταναστών και των άλλων εργαζομένων που θα υποχρεώνονται να δουλεύουν χωρίς δικαιώματα μπροστά στους νέους εκβιασμούς για απέλαση. Να είστε βέβαιοι ότι οι εργαζόμενοι, ξένοι και Ευρωπαίοι, δε θα τα δεχτούν αυτά τα μέτρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ