Παρασκευή 20 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Αγώνας που μας αφορά όλους

«Ο αγώνας ενάντια στα ναρκωτικά είναι αγώνας για τη ζωή, είναι αγώνας για το ίδιο το παρόν και το μέλλον και σε αυτόν τον αγώνα, πρέπει να συστρατευτούν όλες οι κοινωνικές μαζικές οργανώσεις. Είναι αγώνας που μας αφορά όλους».

Σ' αυτή τη φράση συμπύκνωσε τη θέση του ΚΚΕ - απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων - ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, που παραβρέθηκε εκ μέρους του Κόμματος στην κεντρική εκδήλωση του ΕΣΥΝ.

«Το ΚΚΕ, σημείωσε, συμπαραστέκεται ολόθερμα και πρακτικά στην τεράστια προσπάθεια που κάνει το ΕΣΥΝ με αυτή την κεντρική εκδήλωση που γίνεται σήμερα και τις επόμενες μέρες στη Λιβαδειά. Ο αγώνας ενάντια στα ναρκωτικά είναι πραγματικά αγώνας για τη ζωή, είναι αγώνας για το ίδιο το παρόν και το μέλλον το δικό μας, των λαϊκών οικογενειών, των παιδιών μας. Και σε αυτόν τον αγώνα, σε αυτή την πάλη, πρέπει να συστρατευτούν όλες οι κοινωνικές μαζικές οργανώσεις, τα συνδικάτα, οι λαϊκοί φορείς, όλος ο λαός, ανεξάρτητα πού ανήκει ιδεολογικά ή πολιτικά ή τι κόμμα ψηφίζει στις εκλογές. Είναι αγώνας που μας αφορά όλους.

Και βέβαια, τα βασικά αίτια αυτού του προβλήματος βρίσκονται στα προβλήματα που βιώνει η νεολαία, ο λαός. Στα προβλήματα της ανασφάλειας, στα προβλήματα της ανεργίας, της φτώχειας, της ακρίβειας, το ότι το νέο παιδί δεν έχει "πού την κεφαλήν κλίναι". Στο ότι το παιδί που σπουδάζει σήμερα, που είναι μαθητής, δε βλέπει να έχει αύριο, δε βλέπει ότι μπορεί να οικοδομήσει το μέλλον του με μια σταθερή δουλειά, με μια προοπτική.

Οφείλεται, λοιπόν, στο ότι τα κέρδη είναι για τους λίγους και βεβαίως η πλειοψηφία του λαού μας βιώνει μια πολύ άσχημη κατάσταση. Αυτή η ανασφάλεια, όλο αυτό το κλίμα, το κοινωνικό σύστημα μέσα στο οποίο ζούμε και για το οποίο έχουν τεράστια ευθύνη οι κυβερνήσεις και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια που κυβερνούν τη χώρα, είναι που δημιουργούν αυτό το τραγικό πρόβλημα των ναρκωτικών, που οδηγούν νέα παιδιά από τα μαθητικά τους χρόνια σ' αυτή την κόλαση. Γι' αυτό, λοιπόν, συστράτευση, αγώνας, κινητοποίηση, συμμετοχή στις εκδηλώσεις που κάνει το ΕΣΥΝ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ