Παρασκευή 20 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Φωνή ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά

Φωνή ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Φωνή υπέρ της ζωής. Φωνή αγώνα και αντίστασης. Φωνή που θέλει τον άνθρωπο να περπατάει ελεύθερος. Φωνή που προειδοποιεί. Αυτή η φωνή ακούγεται από χτες και μέχρι τις 24 Ιούνη από τη Λιβαδειά - κάθε χρόνο επιλέγεται διαφορετική πόλη της περιφέρειας - και αγκαλιάζει όλη τη χώρα. Οι κεντρικές εκδηλώσεις του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, ξεκίνησαν χτες και από το κέντρο της Λιβαδειάς δίνουν το στίγμα, τον τόνο, την ηχηρή απάντηση απέναντι στη διαχρονική πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, πολιτική που αντί να δίνει λύσεις στο οξυμένο πρόβλημα των ναρκωτικών το εντείνει. Και η φωνή αυτή ήταν στεντόρεια και ξεκάθαρη: Οχι στα ναρκωτικά, ναι στη ζωή.

Ο Ηλίας Μιχαλαρέας, πρόεδρος του ΕΣΥΝ και θεραπευτής του «18 ΑΝΩ», σε χαιρετισμό του είπε: «Η μάχη ενάντια στα ναρκωτικά δεν είναι υπόθεση μόνο των ειδικών, είναι υπόθεση όλων» και σημείωσε την ανάγκη ανάπτυξης ενός ευρύτατου κινήματος κατά των ναρκωτικών «που όμως θα συνδέεται με το ευρύ λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα». Υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή που άνθρωποι πεθαίνουν από τα ναρκωτικά στους δρόμους, παραμένουν απλήρωτοι δεκάδες εργαζόμενοι στα πρωτογενή Κέντρα Πρόληψης, τα στεγνά προγράμματα αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα, ενώ επιδιώκεται η ιδιωτικοποίηση της πρόληψης και της απεξάρτησης, σημειώνοντας ότι πριμοδοτείται η υποκατάσταση. Τόνισε ότι η πολιτεία απέναντι σε όλα αυτά στέκεται υποκριτικά. Απέναντι στις αξίες των ναρκωτικών, εμείς θα προτάξουμε τις αξίες της αλληλεγγύης, της ειρήνης, των ανθρώπων του μόχθου και της εργασίας.

Από την κεντρική εκδήλωση χτες στη Λιβαδειά
Από την κεντρική εκδήλωση χτες στη Λιβαδειά
«Θέλουμε μέσα απ' το Φεστιβάλ να αναδείξουμε τον άλλο τρόπο ζωής. Για κάθε άνθρωπο και κυρίως το νέο η επιλογή να αγωνιστεί για το δικαίωμά του στον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τον δημιουργικό ελεύθερο χρόνο, για το δικαίωμά του στη μόρφωση και τη δουλειά είναι ο σίγουρος δρόμος που τον φέρνει όλο και πιο μακριά από τα ναρκωτικά. Θέλουμε μέσα από τις εκδηλώσεις μας να στείλουμε ένα μήνυμα ελπίδας στους εξαρτημένους χρήστες: Οτι μπορούν και πρέπει να δώσουν με αισιοδοξία το δικό τους αγώνα για την απεξάρτηση και την κοινωνική τους επανένταξη. Να στείλουμε ένα μήνυμα στην πολιτεία και να της πούμε ότι "Δεν πάει άλλο"», είπε μεταξύ άλλων ο Θανάσης Γουριώτης, πρόεδρος του παραρτήματος του ΕΣΥΝ στο Ν. Βοιωτίας και αναφέρθηκε στο πάγιο αίτημα του παραρτήματος της Βοιωτίας για δημιουργία μονάδας «στεγνού» θεραπευτικού προγράμματος απεξάρτησης στο νομό.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Γ. Καράτζαλης από την ΤΕΔΚ Βοιωτίας, εκπρόσωποι από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων του νομού, την ΟΓΕ, το Σωματείο Οικοδόμων και εκπρόσωποι άλλων παραρτημάτων του ΕΣΥΝ, ο Χρ. Αναγνώστου από το Επιμελητήριο. Ο Κλ. Περγαντάς, νομάρχης Βοιωτίας, σημείωσε ότι ήταν μια πρωτοβουλία με νόημα και ουσία. Ο Γ. Κυριακού, γραμματέας του Εργατικού Κέντρου, σημείωσε ότι το πρόβλημα των ναρκωτικών τούς αγκαλιάζει όλους και κυρίως τα παιδιά της εργατικής τάξης και ο αντιδήμαρχος Λιβαδειάς Ηλ. Τζιαμτζής αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα επιβίωσης των θεραπευτικών μονάδων. Κοινός στόχος όλων, δηλώθηκε, είναι η στήριξη της πρωτοβουλίας του ΕΣΥΝ και της ανάγκης αγώνα κατά των αιτίων που παράγουν και αναπαράγουν το πρόβλημα.

Σημαντική είναι η συμμετοχή πολλών φορέων στις εκδηλώσεις, όπως ο Αθλητικός Κολυμβητικός Ομιλος Λιβαδειάς (ΑΚΟΛ), ο Λαογραφικός Ομιλος Λιβαδειάς, ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Βοιωτίας, η Σχολή Φλαμένκο και Λάτιν Χορού της Μαρίας Τσαλούκη, το Δημοτικό Θέατρο Λιβαδειάς, ο Ομιλος Φίλων Θεάτρου, η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς. Στο τέλος παραδόθηκαν αναμνηστικά δώρα στους εκπροσώπους των συλλόγων που συμμετείχαν και ακολούθησε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ