Κυριακή 22 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΟΡΤΗΓΑ ΟΧΗΜΑΤΑΓΩΓΑ ΠΛΟΙΑ - ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Μαζικά στους καταπέλτες την Τρίτη

Εικοσιτετράωρη απεργία με προοπτική επέκτασης και κλιμάκωσης έχουν κηρύξει τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ για την Τρίτη 24 Ιούνη, στα φορτηγά οχηματαγωγά πλοία που αποπλέουν από το λιμάνι του Αγίου Γεωργίου στο Κερατσίνι και εκτελούν θαλάσσιες ενδομεταφορές. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα πλοία «ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ», «ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΡΗΜΝΙΩΤΙΣΣΑ», «AEGEAN STAR», «ΜΥΚΟΝΟΣ», «ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΓΙΑΣΣΟΥ», των οποίων οι ναυτιλιακές εταιρείες με την ανοχή του ΥΕΝ, αλλά και την πλειοψηφία της διοίκησης του ΝΑΤ, αρνούνται να εφαρμόσουν το νόμο 3622, που ψηφίστηκε πριν από 6 μήνες.

Ο νόμος αυτός επιβλήθηκε με τον απεργιακό αγώνα του ταξικού ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και ορίζει ότι τα πλοία αυτής της κατηγορίας εντάσσονται στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της Ακτοπλοΐας, όμως οι εφοπλιστές διατηρούν τους ναυτεργάτες με τη ΣΣΕ των ποντοπόρων ή μεσογειακών πλοίων. Τα σωματεία απαιτούν την αναδρομική εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας Ακτοπλοΐας και την καταβολή των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών στο ΝΑΤ.

ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και η «Ναυτεργατική Συνδικαλιστική Κίνηση» καλούν τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων να πλαισιώσουν τις ομάδες περιφρούρησης της απεργίας, προετοιμάζοντας παράλληλα το έδαφος για την παραπέρα επέκταση και κλιμάκωση του αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ