Τετάρτη 16 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ: Το Νομαρχιακό Νοσοκομείο Καρπενησίου αντιμετωπίζει σημαντικές ελλείψεις τόσο σε υποδομές και εξοπλισμό, όσο και σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Οι ανάγκες που καλείται να καλύψει είναι μεγάλες, αφού είναι το μοναδικό νοσοκομείο για ολόκληρο το Νομό, που διαθέτει μόνο ένα υποβαθμισμένο Κέντρο Υγείας στο Δήμο Φραγκίστας.

Επιπλέον, το τελευταίο διάστημα, στην ορθοπεδική κλινική εμφανίστηκαν και προβλήματα λοιμώξεων, με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι εγχειρήσεις και να κλείσει η κλινική από τις 27/5 έως τις 6/6/2008. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ορθοπεδική κλινική πραγματοποιούνται εκατοντάδες επεμβάσεις σε ετήσια βάση, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, στα συρτάρια παραμένει μελέτη για την επέκταση του Νοσοκομείου, προκειμένου να αναπτυχθεί μια πλήρης ορθοπεδική κλινική, με αποκλειστικά χειρουργικά τραπέζια. Επιπλέον, παραμένουν εκτός λειτουργίας ο αξονικός τομογράφος και ο μαστογράφος, λόγω έλλειψης χειριστού - προσωπικού.

Οι βουλευτές του Κόμματος Γιώργος Μαρίνος, Νίκος Μωραΐτης, Μπάμπης Χαραλάμπους, Βέρα Νικολαΐδου, ρωτούν τον υπουργό Υγείας: Ποια μέτρα θα πάρει, ώστε άμεσα να υλοποιηθεί η μελέτη για την επέκταση της ορθοπεδικής κλινικής. Εάν θα καλυφθούν όλα τα κενά σε ιατρικό προσωπικό, όπως ειδικότητες γαστρεντερολόγου, ουρολόγου, καρδιολόγου κλπ. Εάν θα γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις σε νοσηλευτικό και λοιπό μόνιμο προσωπικό, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Εάν θα εξασφαλιστεί άμεσα το κατάλληλο προσωπικό για τον αξονικό τομογράφο και το μαστογράφο.

* * *

ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ: Από την επίσκεψη αντιπροσωπείας του Κόμματός μας στο Κέντρο Υγείας Τυρνάβου, διαπιστώθηκαν ακόμα μια φορά οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό. Από τις προβλεπόμενες, σύμφωνα με τον ισχύοντα Οργανισμό, 43 θέσεις γιατρών, καλύπτονται μόνο 31 (κάλυψη 71%). Από τις 41 θέσεις νοσηλευτών και επαγγελματιών υγείας, καλύπτονται μόνο 26 (κάλυψη 63,4%). Από τις 16 θέσεις λοιπού προσωπικού, καλύπτονται μόνο 11 (κάλυψη 68,3%). Στην πραγματικότητα, οι ελλείψεις σε σχέση με τις ανάγκες είναι πολύ περισσότερες, γι' αυτό και οι αρμόδιοι φορείς (αρμόδια επιτροπή του Κέντρου Υγείας - Διοίκηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας), ζητούν τροποποίηση του Οργανισμού και σύσταση ακόμα περισσότερων θέσεων. Ειδικότερα σοβαρά ζητήματα: Χρειάζονται τουλάχιστον άλλοι 4 οδηγοί, διότι με το υπάρχον προσωπικό καλύπτονται μόνο οι 2 από τις 3 βάρδιες. Στα Περιφερειακά Ιατρεία ευθύνης του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου, δημιουργούνται συχνά κενά σε γιατρούς για πολλούς μήνες, λόγω του μη άμεσου διορισμού νέων γιατρών (όταν φεύγουν οι προηγούμενοι) και υπάρχουν ελλείψεις σε νοσηλευτές. Λόγω της έλλειψης προσωπικού πραγματοποιούνται περιορισμένα προληπτικά προγράμματα (οδοντιατρικός έλεγχος για τους μαθητές των Δημοτικών, κάποιοι εμβολιασμοί, ενημερωτικές δραστηριότητες κ.ά.). Ολη η παραπάνω εικόνα δείχνει καθαρά πώς αντιμετωπίζει η σημερινή κυβέρνηση (όπως και οι προηγούμενες) τα Κέντρα Υγείας και γενικότερα το Δημόσιο Τομέα της Υγείας, που συνεχώς υποβαθμίζεται, ενώ ανθούν οι ιδιωτικές επιχειρηματικές δραστηριότητες στο χώρο.

Οι βουλευτές του Κόμματος Αντώνης Σκυλλάκος, Αχιλλέας Κανταρτζής, Νίκος Γκατζής ΕΡΩΤΟΥΝ τον υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης τι μέτρα θα πάρει για την κάλυψη των μεγάλων αναγκών στο Κέντρο Υγείας Τυρνάβου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ