Τετάρτη 23 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μαυροχρηματισμένοι

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΠΩΣ ΤΑ ΛΕΕΙ, όμως, η κυβέρνηση! Ολοι μαζί πρέπει να εργαστούμε για την καταπολέμηση του «μαύρου χρήματος» και τη στήριξη των υγιών συναλλαγών.

Οπως μας τα έλεγε, δηλαδή, και το ΠΑΣΟΚ παλιότερα. Μόνο που τώρα έχει πάρει το ρόλο του καταγγέλλοντα.

Ποιοι είναι αυτοί οι ...«όλοι»; Μα, οι εταιρείες, οι τράπεζες, τα χρηματιστηριακά γραφεία, οι διεθνείς οργανισμοί και, φυσικά, το κράτος.

Αυτοί, κατά τους κυβερνώντες, είναι οι φυσικοί «εχθροί» της διαφθοράς κι αυτοί που πρέπει να υπερασπιστούν την εξυγίανση.

Πώς γίνεται, όμως, και σε κάθε φαινόμενο διαφθοράς συνήθως είναι μπλεγμένοι (εκτός από κυβερνητικά στελέχη) άπαντες οι προαναφερόμενοι, δεν μπαίνει στον κόπο να μας το εξηγήσει.

Φυσικά, όταν (λέμε ...όταν) κάτι βλέπει το φως της δημοσιότητας, τότε ευθύνονται μεμονωμένα πρόσωπα, που βρέθηκαν κακώς στους μηχανισμούς. Ποτέ οι ίδιοι οι μηχανισμοί και το σύστημα.

Μιλάμε για το ίδιο σύστημα, που θεωρεί «υγιέστατη» και ...άκρως ανταγωνιστική οικονομική λειτουργία, μια επιχείρηση να έχει κέρδη 800% και, ταυτόχρονα, εργαζόμενους με 300 και 500 ευρώ χωρίς ωράριο και ασφάλιση.

Αν νομίζουν ότι με αυτά τα τερτίπια μπορούν να πείσουν οποιονδήποτε, είναι μακριά νυχτωμένοι.

Στ' αυτιά του κοσμάκη όλα τούτα ακούγονται τουλάχιστον ως ανέκδοτα, και, μάλιστα, χιλιοειπωμένα.

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ; Θα πατάξει, λέει, τα κυκλώματα στον ΟΣΕ κι όπου αλλού τα πετύχει;

Το μόνο, πάντως, που έχει κάνει μέχρι τώρα, είναι να ...πατάξει τον ΟΣΕ, την «Ολυμπιακή» και οτιδήποτε δημόσιο κινείται, με την πολιτική υποβάθμισης που ακολουθεί.

Κι όταν τα κάνει αυτά, υπάρχουν κάποια άλλα κυκλώματα που κάνουν πάρτι. Αυτά των ιδιωτών, που εισβάλλουν με προνομιακούς έως προκλητικούς όρους στον κερδοφόρο τομέα των μεταφορών.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ