Τετάρτη 23 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Τακτοποίηση «εκκρεμοτήτων» στην ΚΟ

Στην τακτοποίηση ορισμένων «εκκρεμοτήτων» προχωρά το αμέσως επόμενο διάστημα η κυβέρνηση, με στόχο τη «θωράκιση» της οριακής πλειοψηφίας της, ενόψει και της έντασης της αντιλαϊκής επίθεσης.

Ο Κ. Καραμανλής αξιοποιεί τη «θερινή ραστώνη» για να βάλει τάξη στα «του οίκου του», ξεκινώντας από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Στο πλαίσιο αυτό δρομολογείται η άμεση επιστροφή του Κ. Κουκοδήμου, ενώ ταυτόχρονα ασκούνται πιέσεις στον Π. Τατούλη να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του. Παράλληλα, αναζητούνται «πρωτοβουλίες φυγής προς τα μπρος», που θα ανατρέψουν το αρνητικό κλίμα και θα διευκολύνουν τη νέα καταιγίδα αντιλαϊκών μέτρων.

Την επιστροφή του Κ. Κουκοδήμου έσπευσε να προαναγγείλει ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Γ. Τραγάκης αμέσως μετά την αρχειοθέτηση της υπόθεσης των καταγγελιών Τριανταφυλλόπουλου. «Μετά την εκούσια ανεξαρτητοποίησή του, ο κ. Κουκοδήμος επέδειξε μια συνεπή στάση. Εχω την αίσθηση ότι όταν έρθει ο καιρός κι όταν έρθει η ώρα, θα ενταχθεί στις δυνάμεις πάλι της κοινοβουλευτικής ομάδας», είπε χαρακτηριστικά στη ΝΕΤ, εκτιμώντας ότι είναι θέμα ημερών. «Είναι προ των πυλών», είπε.

Παράλληλα, ο Γ. Τραγάκης «προβόκαρε» τον Π. Τατούλη λέγοντας ότι πάντα ψηφίζει «όλα εκείνα τα οποία εμείς φέρνουμε στη Βουλή» και αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν κάνει πράξη την απειλή του ότι δε θα υπακούει στην κομματική πειθαρχία. «Να το δούμε, μέχρι τέλους», είπε με νόημα.

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις, ο γγ της ΚΟ της ΝΔ εκτίμησε από τη μια ότι «ο νέος παίχτης στο πολιτικό σύστημα είναι ο ΣΥΝ», ενώ από την άλλη δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΛΑ.Ο.Σ., αν και στη συνέχεια έσπευσε να επανορθώσει.

«Εάν δεν επιτευχθεί η αυτοδυναμία θα το δούμε», είπε χαρακτηριστικά όταν ρωτήθηκε (από τον «Αλφα 9,89»), συμπληρώνοντας ότι «έχω την αίσθηση ότι τέτοιου είδους συμμαχίες δεν μπορούν να ευδοκιμήσουν και μάλιστα προεκλογικές συμμαχίες».

Τις δηλώσεις του Γ. Τραγάκη σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι «χτες το πρωί, ακούσαμε τον κ. Τραγάκη να μας λέει ότι η επιστροφή του κ. Κουκοδήμου είναι προ των πυλών. Και ως διά μαγείας μερικές ώρες αργότερα, αρχειοθετήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν στον κ. Κουκοδήμο»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2008-10-16 00:00:00.0)
Επεσαν οι μάσκες των «διαφωνούντων»(2008-09-12 00:00:00.0)
Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα(2008-02-01 00:00:00.0)
«Βαρίδι» οι Κουκοδήμος και Κλαδάς(2008-01-31 00:00:00.0)
«Καλύπτει» Κουκοδήμο, συγκαλύπτει ευθύνες(2008-01-26 00:00:00.0)
«Κρυφτούλι» με τις ευθύνες της(2008-01-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ