Τετάρτη 13 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΤΕΡΥΓΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ: Η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Βόλου λειτουργεί πάνω από ένα χρόνο και έως τώρα δεν έχει γίνει προσωρινή και οριστική παραλαβή του έργου. Υπάρχουν πολλές και σοβαρές ελλείψεις και εκκρεμότητες, η κατασκευή των οποίων είναι συμβατική υποχρέωση του εργολάβου, ενώ έχει πληρωθεί για έργα που δεν εκτέλεσε.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, Αχιλλέας Κανταρτζής και Αντώνης Σκυλλάκος ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο Υπουργό ποια άμεσα μέτρα θα πάρει, ώστε να υποχρεωθεί ο εργολάβος να τηρήσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις, όπως και τις υποχρεώσεις της ΔΕΠΑΝΟΜ για το έργο του προγράμματος «ΨΥΧΑΡΓΩ», καθώς και για τη χρηματοδότηση κατασκευών και αναβάθμισης του χώρου της παλιάς πτέρυγας για την εγκατάσταση της Β΄ Παθολογικής Κλινικής.

ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: Οι εργολαβίες στα δημόσια νοσοκομεία είναι μια πλευρά που αφορά την επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της Δημόσιας Υγείας. Δραστηριότητα που διαχρονικά στηρίζουν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και τα αρνητικά αποτελέσματα βιώνουν οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς.

Πρόσφατα στο νοσοκομείο της Κορίνθου υπήρξε αλλαγή του εργολάβου ιδιώτη που ανέλαβε την καθαριότητα του νοσοκομείου. Αντίστοιχη αρνητική πείρα και από άλλα νοσοκομεία δείχνει ότι αυτό οδηγεί είτε σε απολύσεις είτε σε αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις. Σε αυτό συμβάλλει το γεγονός ότι η σύμβαση που υπογράφει ο εργολάβος ιδιώτης με το νοσοκομείο δεν τον δεσμεύει ούτε για τις θέσεις εργασίας ούτε για το εργασιακό καθεστώς, αν και το νοσοκομείο τον χρυσοπληρώνει.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Γιάννης Γκιόκας, Γιώργος Μαυρίκος και Γιώργος Μαρίνος ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους Υπουργούς τι μέτρα θα πάρουν ώστε:

  • Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας των καθαριστριών στο Νοσοκομείο και οι εργασιακές τους σχέσεις με βάση τη ΣΣΕ.
  • Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στον τομέα της καθαριότητας και να ενταχθούν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό του Νοσοκομείου με ταυτόχρονη μονιμοποίησή τους.

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Οι ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό και η διατήρηση της εποχικής απασχόλησης, σε συνδυασμό με τις ελλείψεις σε εξοπλισμό, έχουν αντίκτυπο τόσο στις συνθήκες εργασίας όσο και στην αποτελεσματικότητα αντιμετώπισης των πυρκαγιών. Αυτά είναι τα κυρίαρχα ζητήματα που αναδεικνύονται και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του Νομού Πρέβεζας.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, Κώστας Αλυσανδράκης, Νίκος Καραθανασόπουλος και Μπάμπης Χαραλάμπους ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο Υπουργό τι μέτρα θα πάρει η Κυβέρνηση:

-- Για να αντιμετωπιστούν όλες οι ελλείψεις της ΠΥ του Νομού Πρέβεζας, σε προσωπικό και εξοπλισμό.

-- Για να αποκτήσει η ΠΥ σύγχρονο οργανόγραμμα και να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, έτσι ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες πυροπροστασίας και δασοπροστασίας της περιοχής, χωρίς αυτό να γίνεται σε βάρος των πυροσβεστών.

-- Για να μονιμοποιηθεί όλο το εποχικό προσωπικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ