Τετάρτη 17 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δεκάδες Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα στη γιορτή του ΚΚΕ

Οι πρώτες αντιπροσωπείες έχουν φτάσει στη χώρα μας, για να πάρουν μέρος στο Φεστιβάλ και σε άλλες εκδηλώσεις για τα 90χρονα του ΚΚΕ

Μεγάλη αναμένεται να είναι φέτος η συμμετοχή αντιπροσωπειών Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων και Νεολαιών από όλο τον κόσμο, στο Φεστιβάλ. Μαζί με τους κομμουνιστές της Ελλάδας, κομμουνιστές από κάθε γωνιά της γης θα πάρουν μέρος σ' αυτή τη μεγάλη γιορτή, τις πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα γίνουν. Είναι και αυτό μια έκφραση της μεγάλης εκτίμησης που χαίρει το ΚΚΕ στα αδελφά Κομμουνιστικά Κόμματα και σε άλλα κινήματα ή οργανώσεις.

Ηδη έχουν αρχίσει να καταφθάνουν οι πρώτες αντιπροσωπείες και αύριο αναμένονται και άλλες. Οι εκπρόσωποι των Κομμάτων που θα 'ρθουν θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν με την πλούσια ιστορική διαδρομή και προσφορά του ΚΚΕ στους λαϊκούς αγώνες και θα συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις, όπου θα μεταφέρουν τη δική τους εμπειρία από τους αγώνες των λαών τους ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Οι αντιπροσωπείες θα επισκεφτούν την Πέμπτη το πρωί το Επιμορφωτικό Κέντρο «Χαρίλαος Φλωράκης» και θα ξεναγηθούν στους χώρους του. Το απόγευμα θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ με χαιρετισμούς στις διάφορες σκηνές του. Κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Διεθνούπολης, την Πέμπτη το βράδυ με θέμα: «Αντιθέσεις και ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί: Μετά τον Καύκασο τι;».

Οι αντιπροσωπείες την Παρασκευή το πρωί θα είναι φιλοξενούμενες της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά και θα επισκεφτούν την Νίκαια όπου θα γνωριστούν με τις αγωνιστικές παραδόσεις της πόλης, τη Μάντρα, το Μπλόκο και θα ξεναγηθούν στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης.

Το βράδυ της ίδιας μέρας θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση στη Διεθνούπολη με θέμα «Η ΕΕ του αντικομμουνισμού και της καταστολής και οι αγώνες των λαών».

Τον μαρτυρικό τόπο και θυσιαστήριο της λευτεριάς, την Μακρόνησο, θα επισκεφτούν οι ξένες αντιπροσωπείες το Σάββατο το πρωί, όπου θα υπάρξει υποδοχή από την Κομματική Οργάνωση Αττικής και περιήγηση στο χώρο των στρατοπέδων όπου χιλιάδες αγωνιστές εξόριστοι βασανίστηκαν από τους μοναρχοφασίστες σε διάφορες περιόδους.

Το Σάββατο το βράδυ θα συμμετάσχουν στην κορυφαία εκδήλωση αλληλεγγύης στη σοσιαλιστική Κούβα, στη Διεθνούπολη.

Ολες αυτές τις μέρες εκπρόσωποι κομμάτων θα απευθύνουν χαιρετισμό από τις διάφορες σκηνές του Φεστιβάλ, ενώ θα συναντηθούν με την Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ