Τετάρτη 17 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΤΕΝΕΥΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΝΟΜΙΜΑ; «Δε γνωρίζω αν οι νέες δημοσκοπήσεις καθρεφτίζουν την πολιτική συμπεριφορά ενός τμήματος της κοινωνίας, αφού φαντάζει τουλάχιστον περίεργο μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα να ανατρέπονται τα πολιτικά δεδομένα, με τόσο δραματικό μάλιστα ρυθμό (...) ωστόσο κοινή είναι η πεποίθηση ότι η κυβέρνηση βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο (...) και είναι χαρακτηριστικό πως ενώ είχαν προηγηθεί σκάνδαλα διαφορετικού χαρακτήρα (υποκλοπές, απαγωγές, ασφαλιστικό κ.ά.) η κοινή γνώμη επηρεάστηκε περισσότερο από τα σκάνδαλα οικονομικής διαχείρισης. Το έδειξε και η δημοσκόπηση της GPO χτες: η πλειοψηφία των πολιτών έχει ενοχληθεί από αυτά τα σκάνδαλα και λιγότερο από τα οικονομικά μέτρα» (ο Γ. Παντελάκης στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΤΕΛΙΚΑ, ΤΙ ΖΗΤΑΕΙ... Ο ΛΑΟΣ; «Η μείζονα συζήτηση ας επικεντρωθεί - επιτέλους - σε αυτά που αφορούν και ενδιαφέρουν τους πολίτες. Και αυτά είναι η οικονομία, το εισόδημα, το ασφαλιστικό σύστημα και οι συντάξεις, η ακρίβεια. Επ' αυτών η κυβέρνηση οφείλει να επανατοποθετηθεί ολοκληρωμένα στο πλαίσιο του μεταρρυθμιστικού προσανατολισμού της που ατόνησε. Σ' αυτό το πεδίο, άλλωστε, θα διεξαχθεί και η πολιτική αντιπαράθεση προς τις επόμενες εκλογές. Οχι γιατί πρέπει να αναζητήσει εκβιαστικά κανείς εκλογικό διακύβευμα, αλλά διότι ο λαός ζητεί λύσεις και απαντήσεις για μια καθημερινότητα που γίνεται ολοένα και δυσκολότερη» (από το κύριο άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ; «Χτες κατέρρευσε μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ, η παγκόσμια οικονομία διέρχεται μια εξαιρετικά κρίσιμη καμπή και η ελληνική απειλείται με πτώχευση (...) όταν γύρω μας συντελούνται κοσμογονικές αλλαγές και ανατροπές που μας επηρεάζουν άμεσα, εμείς δυστυχώς, δείχνουμε να είμαστε εκτός πραγματικότητας και να ασχολούμαστε με ήσσονος σημασίας ζητήματα» (ο Γ. Τράγκας στη ΧΩΡΑ).

ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΙ: «Θάνατος στο Ραμαζάνι για 40.000 ρουπίες, που ισοδυναμούν με κάτι λιγότερο από 3 ευρώ. Πλήθος γυναικόπαιδα συνωστίζονται μπροστά στη σιδερένια πύλη πολυτελούς επαύλεως προκειμένου να προλάβουν να αρπάξουν τον οβολό που διένειμε ο φιλάνθρωπος ιδιοκτήτης (...) οι περισσότεροι τηρούν με ευλάβεια τα θρησκευτικά τους έθιμα. Ενα από αυτά είναι το "ζακάτ" που επιβάλλει στους έχοντες να προσφέρουν ένα, έστω και απειροελάχιστο, μέρος των αγαθών τους στους μη έχοντες» (το ρεπορτάζ στο ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ