Τετάρτη 17 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ - ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΑΡΝΗΘΑΣ
Συνένοχοι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σε σχόλιό του σχετικά με την προστασία της δημόσιας περιουσίας από τη Μονή Βατοπεδίου αλλά και την προστασία της Πάρνηθας, σημειώνει τα παρακάτω:

«

Ο βαθμός υποκρισίας της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, για την προστασία της δημόσιας περιουσίας από τη Μονή Βατοπεδίου, είναι προκλητικός. Οχι μόνο γιατί είναι συνυπεύθυνοι για τη δημιουργία και εξέλιξη αυτού του σκανδάλου, αλλά και γιατί συνεχίζουν, πίσω από τη θορυβώδη ψευτοαντιπαράθεσή τους, να υποστηρίζουν την πολιτική που παραχωρεί δημόσια περιουσία στην επιχειρηματική δράση. Η κυβέρνηση παριστάνει ότι θέλει διαλεύκανση της υπόθεσης της Μονής Βατοπεδίου. Ταυτόχρονα, μεθοδεύει την παραχώρηση εκατοντάδων στρεμμάτων της Πάρνηθας.

Με σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που κατέθεσε το καλοκαίρι και ενέκρινε πρόσφατα το ΣτΕ, επιχειρεί να πετύχει την παράδοση εκατοντάδων στρεμμάτων στην εταιρεία "Τεχνόπολις" για την ίδρυση του λεγόμενου Τεχνολογικού Πάρκου, που σημαίνει τσιμεντοποίηση και δημιουργία βιομηχανικών μονάδων. Σε αυτό το έγκλημα συνένοχο είναι και το ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο γιατί και οι δικές του κυβερνήσεις επιχείρησαν να κάνουν το ίδιο, αλλά και γιατί ως αντιπολίτευση στήριξε στη Βουλή την προηγούμενη απόπειρα της κυβέρνησης να παραδώσει 500 στρέμματα στην "Τεχνόπολις".

Το ΚΚΕ απαιτεί από την κυβέρνηση να αποσύρει το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος.

Αυτό το έγκλημα της τσιμεντοποίησης και εμπορευματοποίησης των ορεινών όγκων της Αττικής πρέπει να σταματήσει και αυτό πρέπει να το κάνει με την πάλη του ο ίδιος ο λαός, απαιτώντας να απαγορευτεί η ιδιοκτησία και η επιχειρηματική δράση μοναστηριών και ομίλων στα δάση, στους ορεινούς όγκους, στις παραλίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ