Τετάρτη 17 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ
«Μέχρι εδώ» λέει η κυβέρνηση!

Καμία πρωτοβουλία ή κίνηση δεν πρόκειται να αναλάβει στο εξής η κυβέρνηση για την επιστροφή της δημόσιας περιουσίας από τη Μονή Βατοπεδίου, παραδεχόμενη πως ό,τι έκανε μέχρι τώρα αποσκοπούσε στην «αποκατάσταση του κύρους των θεσμών»!

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα είπε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αποσαφηνίζοντας αφενός ότι η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει την παρέμβασή της στη σκανδαλώδη υπόθεση και αφετέρου ότι απώτερος στόχος δεν είναι η επιστροφή της δημόσιας περιουσίας αλλά η αποκατάσταση του κύρους των θεσμών, δηλαδή των γνωμοδοτικών οργάνων που είχαν τάχα «παραπλανήσει» τους υπουργούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και βρίσκονται στο στόχαστρο της νέας δικαστικής έρευνας.

Η κυβέρνηση με τις αποφάσεις της έφτασε «έως το σημείο εκείνο που μπορεί να φθάσει», υποστήριξε ο Θ. Ρουσόπουλος, συμπληρώνοντας ότι «η κυβέρνηση έκανε αυτό το οποίο έπρεπε να κάνει». Δε δίστασε μάλιστα να αναφέρει ότι όσες επικοινωνιακές κινήσεις-ελιγμούς έκανε μέχρι τώρα η κυβέρνηση, δεν έγιναν «για κανέναν άλλο λόγο, παρά μόνο διότι θα πρέπει σε αυτή την υπόθεση να βρεθεί, να αποκαλυφθεί πλήρως η αλήθεια, όποια και αν είναι αυτή, που θα αποκαταστήσει το κύρος των θεσμών»! Επεξηγώντας υποστήριξε ότι «αποτελεί πλήγμα σίγουρα το γεγονός ότι τίθεται εν αμφιβόλω ένα όργανο, όπως το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους».

Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι ο πραγματικός στόχος των ελιγμών και των επικοινωνιακού χαρακτήρα κινήσεων της κυβέρνησης ήταν να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου: «Αυτό το οποίο, όμως, είναι σαφές, αυτό το οποίο είναι πλέον αποδεδειγμένο στην κοινή γνώμη, είναι ότι η κυβέρνηση δεν εθελοτυφλεί», είπε χαρακτηριστικά ο Θ. Ρουσόπουλος, επικαλούμενος ότι «έδωσε τις εντολές εκείνες που χρειάζονται, έτσι ώστε παράλληλα με το έργο της Δικαιοσύνης, να έχουμε μια έκβαση του θέματος, που θα οδηγήσει στην απόλυτη αλήθεια».

Υποκριτική αντιπολίτευση από το ΠΑΣΟΚ

Συνεχίζοντας την υποκριτική αντιπαράθεση γύρω από την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, το ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε νέα επίθεση χτες κατά του υπουργού Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούφη.

Συγκεκριμένα, με Ερώτηση που καταθέτουν 34 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατηγορούν τον Γ. Αλογοσκούφη ότι με απόφασή του στις 7 του Ιούνη 2004 «έβαλε τέλος στη διεκδίκηση του δημοσίου επί της λίμνης Βιστονίδας», καθώς και ότι με νέο έγγραφο στις 25 του ίδιου μήνα «το ελληνικό δημόσιο υπαναχώρησε από τις διεκδικήσεις του σε εκκρεμή δίκη μεταξύ της Μονής Βατοπεδίου και του δημοσίου». Μια δίκη που, όπως υποστηρίζουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, «εκκρεμούσε γιατί ουδέποτε είχαν ικανοποιήσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ τις διεκδικήσεις της μονής».

Παράλληλα, με δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου, ζήτησε «να έρθει ο φάκελος της διαδικασίας στη Βουλή για να εξετάσει η Βουλή τις πολιτικές ευθύνες» και «να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για το ζήτημα». Ο ίδιος συγχρόνως επιχείρησε να «αθωώσει» το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζοντας ότι στην υπόθεση «δε χωρούν συμψηφισμοί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ