Τετάρτη 5 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέο κρούσμα παρεμπόδισης των ιδεών στα δικαστήρια

Και χτες το πρωί παρουσιάστηκε κρούσμα παρεμπόδισης - από τη διοίκηση του Πρωτοδικείου Αθήνας - στην προσπάθεια που έκανε η Αχτίδα Δικηγόρων της ΚΟΑ του ΚΚΕ να ενημερώσει τους δικηγόρους για τη χτεσινοβραδινή εκδήλωση - συζήτηση με θέμα τις Θέσεις για το 18ο Συνέδριο του Κόμματος, με ομιλητή τον Κ. Παρασκευά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ. Με εντολή της διοίκησης του Πρωτοδικείου ένας άνδρας της φρούρησης των δικαστηρίων εμπόδισε σε ασκούμενο δικηγόρο να τοποθετήσει προπαγανδιστικό υλικό για την εκδήλωση στο χώρο της πρώην σχολής Ευελπίδων, ενώ του ζήτησε την ταυτότητα και του είπε να πάει στον πρόεδρο της διοίκησης του Πρωτοδικείου.

Για το περιστατικό αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από την Εύα Μελά, βουλευτή του Κόμματος, τον Β. Δημόπουλο και δικηγόρους της Αχτίδας της ΚΟΑ του ΚΚΕ, πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του Πρωτοδικείου. Η αντιπροσωπεία του Κόμματος σημείωσε ότι η πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ αφορά το δικηγορικό κόσμο και ότι εκδηλώνεται προσπάθεια παρεμπόδισης διακίνησης των ιδεών. Παράλληλα, ανέφερε ότι το Κόμμα διεκδικεί την ελεύθερη διάδοση όλων των θέσεων και απόψεων.

Η διοίκηση του Πρωτοδικείου επικαλέστηκε τη λεγόμενη ιδιαιτερότητα του χώρου των δικαστηρίων και υποσχέθηκε ότι θα διευθετηθεί το πρόβλημα με την τοποθέτηση ειδικού ταμπλό για ανακοινώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ