Τετάρτη 5 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στην υπηρεσία του κεφαλαίου...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ αυτή την κυβέρνηση για έλλειψη συντονισμού είναι ένας κοινός συκοφάντης.

Τα μέλη της δίνουν ...«ρέστα» στον τρόπο που συνεργάζονται και αλληλοσυμπληρώνονται. Μιλάμε για καλολαδωμένη μηχανή που δουλεύει τέλεια...

Χαρακτηριστικό παράδειγμα: Χτες, ο υφυπουργός Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου δήλωσε πως η κυβέρνηση «θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες για να βοηθήσει τους οικονομικά ασθενέστερους».

Λίγο αργότερα βγήκε ο Γιώργος Αλογοσκούφης και συμπλήρωσε τη δήλωση του υφυπουργού τονίζοντας πως ...εξαντλήθηκαν τα περιθώρια.

Αν δεν είναι αυτό τέλειο δείγμα συνεργασίας τότε τι άλλο θα μπορούσε να είναι;

Τώρα, το πώς γίνεται τα περιθώρια ενίσχυσης των εργαζομένων να εξαντλούνται τόσο γρήγορα ενώ τα αντίστοιχα περιθώρια για τους τραπεζίτες να είναι ...ανεξάντλητα και ελαστικά όσο δεν παίρνει άλλο, είναι μια άλλη ιστορία.

Για την ακρίβεια, είναι «Η» ιστορία σε αυτό τον τόπο. Οπου «γαλάζιες» ή «πράσινες» κυβερνήσεις έχουν πάντα χρήματα, παροχές, διευκολύνσεις, φοροαπαλλαγές και ρυθμίσεις για το κεφάλαιο.

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ είχατε άγχος, το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε πρόταση νόμου για το περίφημο σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο επισημαίνει ότι είναι πολύ πιο προοδευτικό από τον αντίστοιχο νόμο της ΝΔ.

Πάλι καλά που υπάρχει και κανένα τέτοιο θέμα ώστε να προσπαθεί το ΠΑΣΟΚ να «πουλήσει» ολίγο προοδευτισμό. (Το τι «προοδευτισμός» είναι αυτός ...αφήστε το καλύτερα).

Η ουσία είναι ότι το ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι έχει διαφορετικές αντιλήψεις με τη ΝΔ στο θέμα της συμβίωσης των ζευγαριών μόνο και μόνο για να κρύψει ότι έχει ακριβώς την ίδια πολιτική στο θέμα της ...επιβίωσής τους!

Γιατί είτε με τον έναν είτε με τον άλλο στην κυβέρνηση ένα νέο ζευγάρι μόνο στα ...όνειρά του μπορεί να ζήσει με αξιοπρέπεια και με δυνατότητα να καλύψει τις στοιχειώδεις του ανάγκες.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ