Τετάρτη 5 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΖΗΜΕΝΣ»
Ψάχνουν ύποπτους λογαριασμούς στις ΗΠΑ

Σε τράπεζες της Αμερικής αναζητούν ύποπτους λογαριασμούς που σχετίζονται με τα «μαύρα ταμεία» της «Ζήμενς» οι ελληνικές δικαστικές αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 4ος ειδικός ανακριτής Ν. Ζαγοριανός είναι έτοιμος, μέσω της δικαστικής συνδρομής, να ζητήσει το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών σε τράπεζες πέραν του Ατλαντικού που συνδέονται με πρόσωπα, τα οποία είναι ήδη γνωστά στην ανάκριση και φέρεται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο της «Ζήμενς».

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές μέρες συνάντηση του ανακριτή Ν. Ζαγοριανού με τον γενικό εισαγγελέα Μιλάνου, που είχε ως αντικείμενο την επικείμενη συνεργασία των ιταλικών με τις ελληνικές αρχές και αυτό γιατί κατά τη διερεύνηση από τις εισαγγελικές αρχές του Μιλάνου της υπόθεσης των «μαύρων ταμείων» της «Ζήμενς» προέκυψαν νέα στοιχεία σε βάρος Ελλήνων πολιτών.

Ο Ιταλός εισαγγελέας, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να επιβεβαίωσε στον Ν. Ζαγοριανό στοιχεία που κατατείνουν στην εμπλοκή Ελλήνων και συνεννοήθηκαν για τις περαιτέρω κινήσεις, προκειμένου να κατορθώσουν να αποσταλούν επίσημα στη χώρα μας όλα τα στοιχεία που αφορούν τα συγκεκριμένα πρόσωπα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ