Παρασκευή 14 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μαζί στην αντεπίθεση

Ανακοίνωση - κάλεσμα για την 35η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

«Το Πολυτεχνείο είναι ένα ακόμα παράδειγμα ότι ο λαός έχει τη δύναμη να τα βάλει με τον ιμπεριαλισμό και το σύστημά του και να γράψει λαμπρές σελίδες στην Ιστορία. Οτι η νεολαία έχει δύναμη όταν παλεύει μαζί με την εργατική τάξη και το ταξικό της κίνημα».

Τα παραπάνω τονίζει η ΚΝΕ σε ανακοίνωσή της για την 35η επέτειο του Πολυτεχνείου και καλεί την εργαζόμενη νεολαία, τους φοιτητές, τους σπουδαστές και τους μαθητές να έρθουν «μαζί μας στην αντεπίθεση. Με γερή και μαζική ΚΝΕ. Με ισχυρό ΚΚΕ». Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι τα συνθήματα και το μήνυμα της εξέγερσης παραμένουν ζωντανά και ανεκπλήρωτα: «Οπως και τότε, έτσι και σήμερα, η συντριπτική πλειοψηφία είναι αυτή που παράγει, ενώ ο πλούτος πηγαίνει σε όλο και λιγότερα χέρια. Η σημερινή οικονομική κρίση του καπιταλισμού και η προσπάθεια να φορτωθεί στις πλάτες του λαού με ακόμα πιο σκληρά μέτρα ενάντια στα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα, βάζει ακόμα πιο επιτακτικά επί τάπητος το δρόμο της διεξόδου».

Προβάλλοντας τη διέξοδο, η ΚΝΕ υπογραμμίζει ότι αυτή βρίσκεται στο «δρόμο της ρήξης και της ανατροπής που καλεί το ΚΚΕ! Είναι η μόνη διέξοδος που μπορεί να δώσει ελπίδα και προοπτική στις ανάγκες και στα όνειρά σου. Είναι η δική σου διέξοδος! Είναι ο μόνος δρόμος που απαντάει σε αυτό που βλέπεις γύρω σου: Να παράγεται όλος αυτός ο πλούτος και από την άλλη να σε προορίζουν σε ακόμα χειρότερη θέση και ακόμα πιο εφιαλτική προοπτική. Αυτός ο δρόμος που μπορεί να κρατήσει σήμερα ζωντανό τον αγώνα και τα συνθήματα του Πολυτεχνείου είναι η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ! Είναι η συγκρότηση της κοινωνικής συμμαχίας, του Λαϊκού Μετώπου, με στόχο μια άλλη εξουσία και οικονομία, όπου η παραγωγή, η επιστήμη, η τεχνολογία θα είναι υποταγμένη στις κοινωνικές και λαϊκές ανάγκες. Η Λαϊκή Οικονομία και Εξουσία μπορεί να δώσει λύση στα επίκαιρα συνθήματα "ψωμί - παιδεία - ελευθερία" και "Εξω αι ΗΠΑ", "Εξω το ΝΑΤΟ". Εγγύησή σου η ενίσχυση του ΚΚΕ».

Και καλεί την εργαζόμενη νεολαία: «Να δυναμώσει τα ταξικά σωματεία και το ΠΑΜΕ. Να πάρει δύναμη, κουράγιο και αποφασιστικότητα από το ταξικό κίνημα. Να μην πέσει στην παγίδα της "εργασιακής ειρήνης" και να απαλλαγεί από τους ξεπουλημένους συνδικαλιστές που χαρίζουν κομμάτι - κομμάτι τη ζωή της στους βιομήχανους και τους επιχειρηματίες». Ακόμα, καλεί μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές, ιδίως τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών: «Να βάλουν μπροστά στους αγώνες τους τα αιτήματα που απαντάνε στις δικές τους ανάγκες, για Ενιαία Λαϊκή Παιδεία, μόρφωση και δουλειά με δικαιώματα. Να συγκρουστούν με την πολιτική που έχει όνομα και ταυτότητα, είναι η ΕΕ, η πολιτική του κεφαλαίου και οι υπηρέτες του. Να γυρίσουν την πλάτη και να καταδικάσουν όποιον τους θέλει αδύναμους, χειροκροτητές της αντιδραστικής πολιτικής και τους στρέφει μακριά από το φυσικό τους σύμμαχο, το ταξικό εργατικό κίνημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ