Παρασκευή 14 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
90 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Διήμερο εκδηλώσεων στη Σπάρτη

Στις 22 και 23 Νοέμβρη

Διήμερο εκδηλώσεων οργανώνει στη Σπάρτη η Επιτροπή Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ, στο πλαίσιο των 90 χρόνων πρωτοπόρας δράσης του Κόμματος, το Σάββατο και την Κυριακή 22 και 23 Νοέμβρη, όπου θα εκτεθεί για πρώτη φορά μέρος από το αρχείο του Βαγγέλη Ρογκάκου, γραμματέα της ΕΠ Πελοποννήσου του Κόμματος στον εμφύλιο πόλεμο και πολιτικό επίτροπο της 3ης Μεραρχίας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Την Κυριακή θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χτες η ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ και η ΝΕ Λακωνίας του Κόμματος, στη Σπάρτη, απηύθυναν πλατύ κάλεσμα όχι μόνο στους οπαδούς, τους φίλους και τις οικογένειες των αγωνιστών, αλλά και σε ευρύτερο κόσμο, πέρα από τη στενή επιρροή του ΚΚΕ, να πάρουν μέρος. Επίσης, την Κυριακή, θα γίνει προσυγκέντρωση στις τότε φυλακές της Σπάρτης, όπου μετά από σύντομη ομιλία και κατάθεση στεφάνου, θα γίνει πορεία στον τόπο της συγκέντρωσης, ενώ το Σάββατο το βράδυ θα προβληθεί η ταινία «Η κάθοδος των εννέα».

Οπως επισήμανε η Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ, «η Πελοπόννησος έζησε τις δικές της μεγάλες στιγμές σ' αυτά τα χρόνια και είχε τη δική της τεράστια συμβολή στον εθνικοαπελευθερωτικό, αντιφασιστικό και αντιιμπεριαλιστικό αγώνα του Κόμματος και του λαού. Επιλέγουμε τη Λακωνία γιατί εδώ αυτός ο αγώνας εκφράστηκε ανάγλυφα και συμπυκνωμένα κατά τον καλύτερο τρόπο. Η πλούσια δράση του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος στη Λακωνία κατά τη δεκαετία του '40 επιβεβαιώνει την ανάγκη για ένα Κόμμα με πρωτοπόρα θεωρία και δράση, Κόμμα οργανωτή και καθοδηγητή της λαϊκής πάλης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ