Παρασκευή 14 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Μονόδρομος για το λαό η αντεπίθεσή του

Σειρά από πρωτοβουλίες αναλαμβάνει η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ

Από πρόσφατη περιοδεία αντιπροσωπείας του Κόμματος στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»
Από πρόσφατη περιοδεία αντιπροσωπείας του Κόμματος στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»
Την οικονομική κρίση επισείουν απειλητικά στους εργαζόμενους και στα φτωχά λαϊκά στρώματα η κυβέρνηση και τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου» σαν μέσο πειθαναγκασμού τους σε νέες θυσίες προς όφελος της πλουτοκρατίας.

Η εργατική τάξη, ο ελληνικός λαός, αφού πλήρωσε με τον ιδρώτα του τα κέρδη της τώρα καλείται να πληρώσει και τα σπασμένα της καπιταλιστικής κρίσης. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, απαιτείται να ορθώσει το ανάστημά του, να μη φοβηθεί την πλουτοκρατία, την ΕΕ και τα κόμματα που ορκίζονται σ' αυτήν. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ πριν, απαιτείται να αξιοποιήσει το μοναδικό όπλο που διαθέτει κάνοντας αυτούς να φοβηθούν, αναγκάζοντας να πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται για την κρίση, η οποία προέρχεται απ' την υπερσυσσώρευση κερδών των μονοπωλίων. Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα μπορούν, όλοι οι κλάδοι, όλοι οι εργαζόμενοι μαζί, με ταξική ενότητα και αλληλεγγύη, με την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, ενάντια στο φιλοεργοδοτικό συνδικαλισμό και την υποταγή του στις ανάγκες της αντιπαράθεσης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, να αντεπιτεθούν με ισχυρό ΚΚΕ. Να δώσουν πνοή και ώθηση στη συμμαχία της εργατικής τάξης με τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους και αγρότες, κατά των μονοπωλίων και της ΕΕ. Να αντεπιτεθούν με ισχυρό ΚΚΕ για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία.

Ο λαός μπορεί και πρέπει σ' αυτές τις συνθήκες να δείξει την εμπιστοσύνη του στο ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που του είπε την αλήθεια: Οτι μόνο δεινά επιφυλάσσει γι' αυτόν ο δρόμος που συμφέρει το κεφάλαιο. Το κόμμα που έγκαιρα προέβλεψε ότι η κρίση είναι αναπόφευκτη, ότι θα χτυπήσει και την Ελλάδα. Και κυρίως το κόμμα που του προτείνει το δρόμο για την αντιμετώπισή της, τον μόνο υπέρ των λαϊκών συμφερόντων.

Και φυσικά ο λαός πρέπει να αποσύρει την εμπιστοσύνη του απ' τα κόμματα που τον αποπροσανατόλισαν με ψέματα για το Μάαστριχτ, την ΟΝΕ και σήμερα για την κρίση, ότι τάχα γι' αυτήν ευθύνεται η απληστία των χρηματιστών, τα «χρυσά παιδιά», ο «καπιταλισμός - καζίνο». Οτι τάχα η διέξοδος βρίσκεται στην κρατική παρέμβαση και στη ρύθμιση της αγοράς, ότι η κρίση μπορεί να αλλάξει τον καπιταλισμό κάνοντάς τον πιο ανθρώπινο και ένα σωρό άλλα ψεύδη.

Ενας είναι ο δρόμος τούτη την ώρα για το λαό: Κίνημα ισχυρό που θα συγκρούεται με τη γενική πολιτική γραμμή της πλουτοκρατίας, κίνημα παντού, ανά εργασιακό χώρο, κλάδο για τη διεκδίκηση μέτρων όπως: Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς στη βάση των σύγχρονων μεγάλων αναγκών της λαϊκής οικογένειας. Βασικό μισθό 1.400 ευρώ και κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ, επίδομα ανεργίας για όσο διάστημα αυτή διαρκεί, κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στα καύσιμα θέρμανσης και κίνησης, πάγωμα όλων των δανείων που έχουν οι άνεργοι, διακοπή πλειστηριασμών και κατασχέσεων, μείωση επιτοκίων και κατάργηση του ανατοκισμού, άτοκα στεγαστικά δάνεια στα νέα ζευγάρια για απόκτηση κύριας κατοικίας, στήριξη του αγροτικού εισοδήματος.

Η πάλη μ' αυτό το πλαίσιο, με αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα, αλλά και σε πολιτικό επίπεδο, υπέρ του ΚΚΕ, ο μαζικός απεγκλωβισμός απ' τον ευρωμονόδρομο, την πολιτική και ιδεολογία της πλουτοκρατίας, είναι μονόδρομος σήμερα για το λαό. Οι λαϊκές δυνάμεις μπορούν με την πρόταση συμμαχίας και εξουσίας του ΚΚΕ να ανατρέψουν την αντιλαϊκή πολιτική.

Η ΚΟΑ του ΚΚΕ αναλαμβάνει μια σειρά από πρωτοβουλίες ενάντια στην οικονομική κρίση και για την οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης. Πρωτοβουλίες που έρχονται να συμπληρώσουν άλλες σημαντικές της παρεμβάσεις, όπως:

-- Μαζική παρέμβαση ενάντια στις αυξήσεις της ΔΕΗ.

-- Παρέμβαση της Οργάνωσης Αθήνας της ΚΝΕ στα ΙΕΚ και τα Νυχτερινά Γυμνάσια, με κύριο αίτημα στα ΙΕΚ τη δημόσια και δωρεάν φοίτηση στις επαγγελματικές σχολές και την κατάργηση των διδάκτρων.

-- Καμπάνια διεκδικήσεων της Οργάνωσης Αθήνας της ΚΝΕ για τα νέα ζευγάρια.

-- Παρέμβαση του ΚΚΕ στα νοσοκομεία, εστιάζοντας στα οξυμένα προβλήματα που κυριαρχούν και που θα ενταθούν με την επικείμενη υιοθέτηση της οδηγίας της ΕΕ για την ανατροπή στο χρόνο εργασίας: Στην εμπορευματοποίηση της δημόσιας Υγείας και τις συνέπειές της, την έλλειψη προσωπικού, τη μερική απασχόληση, τα ιδιωτικά συνεργεία και τις χαμηλές αποδοχές.

-- Επισκέψεις σε χώρους εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα στους εργαζόμενους στις δημοτικές επιχειρήσεις.

-- Παρεμβάσεις των Κομματικών Οργανώσεων στους χώρους του εμπορίου, των υπηρεσιών και των μικρομεσαίων αυτοαπασχολούμενων ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Για τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται μεταξύ άλλων οι παρακάτω περιοδείες:

Σήμερα, Παρασκευή

-- Στις 11 π.μ. στην εταιρεία μετάλλου ΒΙΕΜΕΤ ΑΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Μαυρίκο.

-- Στις 8 π.μ. στην εταιρεία «Πλαίσιο ΑΕ».

-- Στις 12 μ. στο ξενοδοχείο NOVOTEL.

-- Στις 11 π.μ. στα εστιατόρια και καφέ της περιοχής του Συντάγματος και Ζαππείου.

Αύριο, Σάββατο

-- Από τις 10.30 π.μ. έως τη 1 μ.μ. στα ξενοδοχεία ATHENS GATE, AMALIA, ROYAL OLYMPIC.

-- Στις 5 μ.μ. στο σούπερ μάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ στα Βριλήσσια.

-- Στις 10.30 π.μ. στο σούπερ μάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ στο Γαλάτσι.

-- Στις 10 π.μ. πικετοφορία στο εμπορικό κέντρο Αμαρουσίου και εξόρμηση στη λαϊκή αγορά.

Την Κυριακή 16/11

-- Στις 10.30 π.μ. στα καφέ και εστιατόρια στην Πλάκα, στου Ψυρρή, στο Μοναστηράκι, στη Φωκίωνος Νέγρη, στα ξενοδοχεία ΕΣΠΕΡΙΑ, ΑΡΕΤΟΥΣΑ, ΗΛΕΚΤΡΑ.

Τη Δευτέρα 17/11

-- Στην κεντρική υπηρεσία της ΕΥΔΑΠ.

-- Στις 7.30 π.μ. στον Οργανισμό Δημοσιογραφικού Χάρτου.

Την Τετάρτη 19/11

-- Στην υπηρεσία της ΕΥΔΑΠ στον Περισσό, με επικεφαλής τον Γ. Κομνηνό, στέλεχος του Κόμματος.

-- Στις 5 μ.μ. στο πολυκατάστημα HONDOS CENTER στην Ομόνοια.

-- Στις 11 π.μ. στο ΙΕΚ LE MONDE με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος Γιάννη Πρωτούλη.

Τις επόμενες μέρες

Στις 20/11 στις 10 π.μ. στο Πλανητάριο.

Στις 21/11 στις 9 π.μ. στην κεντρική υπηρεσία της Πολιτικής Αεροπορίας στο Ελληνικό, με επικεφαλής τον Γιώργο Σκιαδιώτη, μέλος της ΚΕ. Και στις 12 μ. στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Στις 23/11 στα ξενοδοχεία της Ομόνοιας και στο ΖΑΦΟΛΙΑ.

Στις 24/11 στις 5 μ.μ. στα εμπορικά καταστήματα της οδού Ερμού. Στις 9 π.μ. στην εταιρεία FIRST DATA και στις 10.30 π.μ. στο ΙΕΚ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ.

Στις 25/11 στις 11 π.μ. στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ, στα ξενοδοχεία ATHENS PLAZA και KING GEORGE.

Στις 26/11 στο ξενοδοχείο ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΣ και στις 10.30 π.μ. στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.

Στις 28/11 στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ.

Στις 29/11 στα ΚΑΡΑΒΕΛ και ΧΙΛΤΟΝ.

Στις 30/11 στα INTERCONTINENTAL και LEDRA MARRIOTT.

Στη 1/12 στις 5 μ.μ. στο κατάστημα PRAKTIKER στον Ταύρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ