Παρασκευή 14 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Ο λαός να βάλει τέλος στα ιμπεριαλιστικά σχέδια

Η ΕΕΔΥΕ, με χτεσινή της ανακοίνωση, «καταγγέλλει την απόφαση του ΚΥΣΕΑ να συνεχίσει και ν' αναβαθμίσει τη συμμετοχή της χώρας μας στη ΝΑΤΟική ναυτική δύναμη, που δρα στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Σομαλίας και στα χωρικά της ύδατα με πρόσχημα την αντιμετώπιση των πειρατών, που λυμαίνονται τη συγκεκριμένη περιοχή, και η οποία μετατρέπεται σε Ευρωενωσιακή με τη διοίκηση της Ελλάδας. Το κόστος της αποστολής για τη χώρα μας θα φτάσει τα 8,3 εκατ. ευρώ».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται: «Τα ερωτήματα είναι πολλά. Ποιος στηρίζει τη δράση των "πειρατών" και ποια τα ερείσματά τους στην περιοχή; Πώς σε περίοδο οικονομικής κρίσης αποφασίζεται έτσι εύκολα να δοθούν εκατομμύρια ευρώ όταν ζητούν υπομονή και θυσίες από τον ελληνικό λαό;

Η συμμετοχή των ελληνικών δυνάμεων και σ' αυτή την αποστολή αποσκοπεί στη στήριξη των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής από το NATO και την Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά και στην υπεράσπιση των συμφερόντων του εφοπλιστικού κεφαλαίου.

Η ΕΕΔΥΕ απορρίπτει αυτή την πολιτική. Σταθερά προσανατολισμένη στην υπεράσπιση της ειρήνης, της φιλίας και της συνεργασίας των λαών απαιτεί την άμεση επιστροφή της ελληνικής φρεγάτας από τη Σομαλία καθώς και όλων των εκστρατευτικών σωμάτων που διατηρεί η χώρα μας σε άλλες χώρες, στηρίζοντας την πολιτική και τα σχέδια των ιμπεριαλιστών, οι οποίες έχουν και ιδιαίτερα μεγάλο οικονομικό κόστος.

Καλούμε τον ελληνικό λαό να αντιδράσει και να βάλει τέλος με τη δράση και τους αγώνες του στην πολιτική των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ, NATO και ΕΕ».

Συγχαρητήρια Σολάνα

Με τις «ευλογίες» και τα «συγχαρητήρια» του γνωστού πολεμοκάπηλου, πρώην γγ του ΝΑΤΟ στη διάρκεια των βομβαρδισμών κατά της Γιουγκοσλαβίας και σήμερα ύπατου εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ενωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Χαβιέ Σολάνα, αναλαμβάνει τα καθήκοντα του επικεφαλής της ευρωπαϊκής δύναμης στη Σομαλία «Επιχείρηση Αταλάντα» ο Ελληνας αρχιπλοίαρχος Α. Παπαϊωάννου. Ο επικεφαλής της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής Ασφάλειας και Αμυνας, αμέσως μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση του ελληνικού Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Αμυνας για αποστολή φρεγάτας στη Σομαλία, έσπευσε να απευθύνει τα συγχαρητήριά του προς την ελληνική πλευρά και τον Ελληνα επικεφαλής της δύναμης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βολικές οι ...πειρατικές επιθέσεις (2012-06-23 00:00:00.0)
Παρέμβαση του ΚΚΕ υπέρ των Ουκρανών ναυτεργατών (2009-10-21 00:00:00.0)
Απαίτηση για υπερεξουσίες στη ΝΑΤΟική αρμάδα... (2009-04-22 00:00:00.0)
Πρόταση για στρατιωτικά παράκτια «παρατηρητήρια» (2009-04-17 00:00:00.0)
Διευρύνεται ο ρόλος στα ιμπεριαλιστικά μέτωπα (2009-03-13 00:00:00.0)
Απόφαση για «διεθνή» στρατιωτική παρουσία (2008-10-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ