Κυριακή 16 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
90 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ
ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΩΝ ΤΩΝ 90 ΧΡΟΝΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στη Θεσσαλονίκη 19 Νοέμβρη με 19 Δεκέμβρη

Στο περίπτερο «10» της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης

Μέλη και φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ ετοιμάζουν με μεράκι την Εκθεση Ντοκουμέντων από την 90χρονη πορεία του ΚΚΕ

Motion Team

Μέλη και φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ ετοιμάζουν με μεράκι την Εκθεση Ντοκουμέντων από την 90χρονη πορεία του ΚΚΕ
Την Εκθεση Φωτογραφίας και Ντοκουμέντων του ΚΚΕ, με σπάνιες πηγές φωτογραφίας, χειρογράφων και έκθεσης αντικειμένων, που μαρτυρούν και ζωντανεύουν κορυφαίες στιγμές από την 90χρονη πορεία του ΚΚΕ, την 90χρονη Ιστορία του λαϊκού μας κινήματος, φιλοξενεί στη Θεσσαλονίκη, από τις 19 Νοέμβρη έως τις 19 Δεκέμβρη, η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του Κόμματος.

Μετά την επιτυχία της Εκθεσης στην Αθήνα, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» του Δήμου Νίκαιας, η μεταφορά αυτών των μοναδικών αποτυπωμάτων των 90 χρόνων αγώνων του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον όχι μόνον των κομμουνιστών, των φίλων και οπαδών του ΚΚΕ, αλλά και ευρύτερα της νεολαίας και των εργαζομένων της Θεσσαλονίκης, να γνωρίσουν την πορεία του ΚΚΕ μέσα από ιστορικά ντοκουμέντα, που δείχνουν ανάγλυφα και την αγωνιστική πορεία του λαϊκού κινήματος.

Στην Εκθεση αυτή ξεδιπλώνονται οι στιγμές πάλης, αγώνων και θυσιών για τη λευτεριά, το δίκιο και την προκοπή του ελληνικού λαού. Η επίσκεψη στην Εκθεση αποτελεί ένα ζωντανό ταξίδι στην ίδια την Ιστορία, που γράφτηκε με τον αγώνα των χιλιάδων αγωνιστών του κομμουνιστικού κινήματος. Το βασικό κριτήριο για το περιεχόμενο της έκθεσης σε κείμενα και φωτογραφίες, είναι τα πολιτικά και ιδεολογικά συμπεράσματα της όλης 90χρονης πορείας του Κόμματος. Ιδιαίτερη έμφαση ως προς το περιεχόμενο, στο πεδίο των συμπερασμάτων, δίνεται στη συλλογική πάλη, στην προσφορά και αυτοθυσία του Κόμματος και στην αδιάκοπη πάλη για την κοινωνική απελευθέρωση του ανθρώπου.

Το περιεχόμενο της Εκθεσης απαρτίζεται από έναν τεράστιο όγκο υλικών, από το Αρχείο του Κόμματος και του «Ριζοσπάστη», από αρχεία συντρόφων, φίλων και άλλες πηγές. Επιλέχθηκαν πάνω από 1.400 ντοκουμέντα, που περιλαμβάνουν φωτογραφίες, εφημερίδες, περιοδικά και αυθεντικά χειρόγραφα, άλλα σπάνια αντικείμενα. Η έκθεση γίνεται σε 307 επιφάνειες, που έχουν συναρμολογηθεί σε 91 ταμπλό και 18 κατασκευές. Στα ταμπλό υπάρχουν πάνω από 150 κείμενα, 18 ποιήματα και περισσότεροι από 80 τίτλοι θεμάτων. Υπάρχουν 16 προθήκες, όπου εκτίθενται μπροσούρες, φυλλάδια, προκηρύξεις, εφημερίδες της εποχής.

Η Εκθεση θα λειτουργεί καθημερινά για έναν ολόκληρο μήνα, από τις 19 Νοέμβρη μέχρι 19 Δεκέμβρη, από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, στο περίπτερο «10» της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης (είσοδος από την εμπορική πύλη). Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ θα παραχωρήσει σχετική συνέντευξη Τύπου, την Τρίτη 18 Νοέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, στο χώρο της Εκθεσης Φωτογραφίας και Ντοκουμέντων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ