Σάββατο 14 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
Οι αερόσακοι του εκσυγχρονισμού

Ειλικρινά δε γνωρίζουμε ποιος από τους χρυσοπληρωμένους συμβουλάτορες του πρωθυπουργού είχε την έμπνευση για τους αερόσακους, ως παράδειγμα ασφάλειας, για τη ναυτική τραγωδία της Πάρου. Εκείνος όμως, έριξε τη φωτοβολίδα - που 'σαι Μαλβίνα -η οποία όμως είχε την τύχη (ή μάλλον την ατυχία) με τις φωτοβολίδες του μοιραίου πλοίου και τα δεκάδες θύματα. Ουδείς έλαβε το μήνυμα και ουδείς συγκινήθηκε. Ηταν σαν να μην ειπώθηκε (ή εκτοξεύτηκε) ποτέ. Εκτός φυσικά από τους σκιτσογράφους και τους κωμωδιογράφους. Αλήθεια σκέφτεστε να ζούσε ο μακαρίτης ο Μποστ; Αλλά είναι γνωστό σε όλους, ότι ακόμα και οι αερόσακοι στις μεγάλες συγκρούσεις δεν παίζουν τον παραμικρό ρόλο για να μην πούμε ότι συχνά έχουν καταγραφεί περιστατικά που αποτελούν αιτία «λόγω προβλημάτων» δυστυχημάτων κι αντί καλού προξενούν κακό. Αυτά βέβαια είναι ψιλά γράμματα για τους κατοικοεδρεύοντες στην οδό Μαξίμου και τους περαστικούς της Χαριλάου Τρικούπη που φυσικά προτιμούν για τις μετακινήσεις τους ελικόπτερα και κότερα. Μια κυβέρνηση παμπάλαιας τεχνολογίας με άθλιο σέρβις (για να μιλήσουμε με όρους τεχνολογίας, όπως ο πρωθυπουργός) είναι αδύνατο να τρέξει στις σύγχρονες λεωφόρους που απαιτούν οι καιροί εν μέσω παγκοσμιοποίησης και ισοπέδωσης των πάντων κάτω από το άρμα του καπιταλισμού. Κι αν για τα παλαιάς τεχνολογίας αυτοκίνητα υπάρχουν τα ΚΤΕΟ, για μια επικίνδυνη κυβέρνηση υπάρχει το λαϊκό κίνημα.

ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ

Πολιτική ή πολιτικαντισμός;

Την ίδια ώρα που όλη η Ευρώπη μετέδιδε το τραγικό ναυτικό ατύχημα και κοντά σ' αυτό, τις επικρατούσες συνθήκες με τους καρχαρίες διαπλεκόμενους της ναυτιλίας μας, από το ΥΠΕΧΩΔΕ ήρθε το μήνυμα για έκτακτα μέτρα που πρέπει να υπάρχουν σε περίπτωση μεγάλων οδικών ατυχημάτων. Ορθή η πρόταση, ορθότατη. Αλλά γιατί με τόσο μεγάλη καθυστέρηση; Και γιατί τις μέρες του ναυαγίου; Απλά ρωτάμε χωρίς όπως πάντα, να περιμένουμε απάντηση από τους οικολόγους του Κινήματος που η ευαισθησία τους εξαντλείται στις δημόσιες σχέσεις με τους κλαδικάριους δημοσιογράφους και στα έντυπα που χωρίς φειδώ τυπώνουν και μοιράζουν για να μας πείσουν ότι κάνουν κάτι.

ΚΑΙ ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

ΤΟ ΠΑΝΤΑ τ. 31

Η τριμηνιαία έκδοση του WWF καλά κρατεί, την ίδια στιγμή που δυστυχώς τα πράσινα έντυπα λιγοστεύουν, τουλάχιστον όσα από αυτά επέμειναν στην ανεξαρτησία τους και στην άρνησή τους να μπουν κάτω από το άρμα του ΥΠΕΧΩΔΕ. Στο συγκεκριμένο τεύχος οι αναγνώστες συνδρομητές του περιοδικού μπορούν να διαβάσουν το ντοσιέ για τη θάλασσα, τις απροστάτευτες και ταυτόχρονα πολύτιμες οικολογικά περιοχές της Ευρώπης (εδώ θα μου πείτε τις προστατευόμενες καταστρέφουν για τις απροστάτευτες θα ενδιαφερθούν;), τη βιολογική κτηνοτροφία που αποτελεί πραγματική πρόκληση για τη χώρα μας και το πρωτόκολλο για τη βιοασφάλεια. Κι όπως πάντα υπάρχει το κλαμπ των μικρών φίλων της οργάνωσης με σκίτσα και πολύτιμες πληροφορίες. Στο τηλ. 3314893 οι μικροί οικολόγοι μπορούν να πάρουν περισσότερες πληροφορίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ