Σάββατο 14 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΥΠΑ»
«Ολοι στον αγώνα, κανένας λιποτάκτης»

Σχεδόν καθολική υπήρξε η συμμετοχή των εργαζομένων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) στην 24ωρη πανεργατική -πανελλαδική απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την περασμένη Τρίτη, κάτω από την πίεση των εργαζομένων και υπό το βάρος των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Το ποσοστό συμμετοχής στην απεργιακή κινητοποίηση, όλων των κλάδων εργαζομένων της ΥΠΑ, πλην των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, κυμάνθηκε από 85 έως 90%, γεγονός πρωτοφανές και πέραν πάσης προσδοκίας. Δηλωτικό, βέβαια, της διάθεσης των εργαζομένων να αποκρούσουν την κυβερνητική πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων της δημόσιας περιουσίας και της κατάργησης των ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών, εργασιακών και δημοκρατικών τους δικαιωμάτων.

Με ανακοίνωσή της η «Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση ΥΠΑ» (ΕΣΚ/ΥΠΑ) κάνει λόγο για απρόσμενη επιτυχία όσον αφορά στη συμμετοχή και την αποφασιστικότητα που έδειξαν οι εργαζόμενοι της ΥΠΑ, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι η συμμετοχή αυτή αποτελούσε στοιχειώδη υποχρέωσή τους, για την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας και των δικαιωμάτων τους. «Σε αντίθεση με τη μαζικότατη αυτή συμμετοχή των εργαζομένων της ΥΠΑ στον κοινό αγώνα - υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση - υπήρξαν και εκείνοι που επέλεξαν το ρόλο του λιποτάκτη, του απεργοσπάστη και του καιροσκόπου. Πρόκειται για το ΔΣ της Ενωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, το οποίο, επιλέγοντας χρόνια τώρα το μοναχικό δρόμο, έχει μετατρέψει τους συναδέλφους σε ακούσιους απεργοσπάστες».

Η ΕΣΚ υπογραμμίζει, ότι η σοβαρότητα των προβλημάτων ξεπερνά κατά πολύ κάθε κλαδική διεκδίκηση οικονομικής ή άλλης φύσης και γι' αυτό καλεί τους ελεγκτές να πάρουν μέρος στις μελλοντικές κινητοποιήσεις που θα προκύψουν εκ των πραγμάτων. Παράλληλα, καλεί σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα όλους τους εργαζόμενους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ραγδαίες εξελίξεις σε βάρος όλων τους των κατακτήσεων, επισημαίνοντας ότι ο αγώνας προμηνύεται πολύ σκληρός και, για να είναι νικηφόρος, απαιτείται ενότητα.

Στο πνεύμα αυτό, οι εκπρόσωποι της ΕΣΚ καλούν όλους τους εργαζόμενους, και αυτούς που δεν πήραν μέρος στην κινητοποίηση της περασμένης Τρίτης, να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που οργανώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), στις 21 του Οκτώβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ