Σάββατο 14 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΤΡΟ
Αλλος ένας μήνας καθυστέρηση...

Η γραμμή Σύνταγμα - Δάφνη θα μπει σε λειτουργία τον επόμενο μήνα

Η παράδοση στην κυκλοφορία της γραμμής του μετρό Σύνταγμα - Δάφνη θα γίνει μέσα στο Νοέμβρη και όχι στον τρέχοντα μήνα, όπως αρχικά είχε εξαγγελθεί, δηλαδή με καθυστέρηση τριών ολόκληρων χρόνων, από ό,τι προέβλεπε η αρχική σύμβαση με τους εργολάβους.

Αυτό ανακοίνωσε χτες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ στην ημερίδα που διοργάνωσαν ο Οργανισμός της Αθήνας και η Αναπτυξιακή Εταιρία του Δήμου Αθηναίων, με θέμα «Για μια πολιτική εναλλακτικής κινητικότητας στην Ελλάδα».

Πρέπει να σημειώσουμε, βέβαια, ότι και οι γραμμές του μετρό, που ήδη λειτουργούν, μπήκαν στις ράγες με καθυστέρηση δύο χρόνων, ενώ το τμήμα Σύνταγμα - Ασώματοι δεν πρόκειται να παραδοθεί στην κυκλοφορία πριν περάσει άλλος 1,5 χρόνος...

Αν συνυπολογίσει κανείς ότι ο εκσυγχρονισμός των αστικών λεωφορείων προχωράει με τον «αραμπά», ενώ η κατασκευή του τραμ βρίσκεται εδώ και 5 χρόνια στις μελέτες και συζητήσεις, όπως και ο προαστιακός σιδηρόδρομος, τότε καταλαβαίνει εύκολα και την ταλαιπωρία που περνάει ο κάτοικος της πρωτεύουσας, αλλά και την όλο και μεγαλύτερη εξάρτησή του από το ΙΧ αυτοκίνητο. Και καταλαβαίνει ακόμη περισσότερο τον εμπαιγμό των κυβερνητικών παραγόντων, που τού τονίζουν σε όλους τους τόνους - όπως χτες οι Κ. Λαλιώτης και Χρ. Βερελής - να απεξαρτηθούν από το ΙΧ ή ότι πρέπει να αναπτυχθούν πολιτικές ένταξης του ποδηλάτου στην πόλη...

Σύμφωνα, μάλιστα, με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία ALCO σε δείγμα 500 ατόμων στις 22 Σεπτέμβρη, δηλαδή την «Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο», οι κάτοικοι της Αθήνας δείχνουν πρόθυμοι να δεχτούν τον πλήρη αποκλεισμό του Κέντρου, αρκεί, όμως, να υπάρχει ταυτόχρονη αναβάθμιση των δημόσιων συγκοινωνιών.

Να σημειώσουμε ότι, κατά τη διάρκεια της ημερίδας, ο υπουργός Μεταφορών Χ. Βερελής προανήγγειλε την άμεση ίδρυση θυγατρικής εταιρίας της «Αττικό Μετρό», η οποία θα λειτουργεί το τραμ υπό την εποπτεία του υπουργείου Μεταφορών. Πρόκειται για τη γραμμή Ζάππειο - Παραλιακή, η οποία, όμως, παραμένει ακόμη άγνωστο πότε θα αρχίσει να κατασκευάζεται. Ο ίδιος υπουργός ανέφερε ακόμη ότι το τμήμα ΣΚΑ Μενιδίου - Αεροδρόμιο Σπάτων του προαστιακού σιδηροδρόμου πρόκειται να δημοπρατηθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2001.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ