Σάββατο 14 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Απεργία για τις απολύσεις

Με εικοσιτετράωρη απεργία και συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο απάντησαν χτες οι εργαζόμενοι στο Δήμο Κερατσινίου στην εμμονή του δημάρχου Φώτη Μελά να εφαρμοστεί η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας και Προληπτικής Ιατρικής για απόλυση, με τη μέθοδο της αλλαγής της εργασιακής σχέσης (από αορίστου χρόνου σε παροχή υπηρεσιών), έξι από τα εννέα άτομα του επιστημονικού προσωπικού. Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και το Σαββατοκύριακο με αποχή από τις υπερωρίες και τη Δευτέρα θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση, προκειμένου -ανάλογα με τις εξελίξεις- να καθορίσουν την παραπέρα στάση τους.

Σε ερώτηση του «Ρ» ο δήμαρχος, αφού εμφανίστηκε αμετακίνητος στην εφαρμογή των αποφάσεών του, ισχυρίστηκε ότι οι εργαζόμενοι αρνούνται να μιλήσουν μαζί του δείχνοντας αδιάλλακτη στάση, ώστε να δημιουργηθούν μέσω της συγκέντρωσης έξω από το Δημαρχείο αρνητικές εντυπώσεις σε βάρος του από τους δημότες. Βρέθηκε σε αδυναμία όμως να απαντήσει στην ερώτηση τι λόγο έχουν οι εργαζόμενοι να θέλουν να αμαυρώσουν την εικόνα του δημάρχου και γιατί δεν ανακαλεί, έστω και προσωρινά, την απόφασή του για απολύσεις, προκειμένου να μιλήσει μαζί τους. Να σημειωθεί ότι, όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι, ήδη από τον Ιούνη είχε ζητηθεί συνάντηση με το δήμαρχο -όταν είχαν αρχίσει να έρχονται οι πρώτες πληροφορίες για την απόφασή του να κλείσει το Κέντρο- αυτός όμως αρνήθηκε να τους δεχτεί.

Οπως σημειώνουν εξάλλου οι εργαζόμενοι, ο χρόνος που επέλεξε η Δημοτική Αρχή για την απομάκρυνση των έξι μελών του επιστημονικού προσωπικού του κέντρου δεν είναι ανύποπτος, αφού πριν είκοσι μέρες τα συγκεκριμένα άτομα είχαν κάνει καταγγελία για κακοδιαχείριση του κέντρου, ζητώντας να μάθουν πού ξοδεύτηκαν τα χρήματα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η απόλυση της κοινωνικής λειτουργού, του εργοθεραπευτή, της λογοθεραπεύτριας, δύο ψυχολόγων και του ειδικού δασκάλου, στην ουσία, σημαίνει κλείσιμο του Κέντρου, αφού οι τρεις εναπομείναντες δηλαδή ο παιδοψυχίατρος, ο γυμναστής και ο ζωγράφος είναι φανερό ότι δε θα μπορούν να το λειτουργήσουν ούτε στοιχειωδώς.

Στη συγκέντρωση των εργαζομένων έξω από το Δημαρχείο παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ Γιώργος Τούσας, ο οποίος υπογράμμισε την αναγκαιότητα της κοινής πάλης όλων των εργαζομένων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, τόνισε ότι η ΠΕΜΕΝ συμπαρίσταται στον αγώνα των εργαζόμενων του δήμου προσθέτοντας ότι και αυτοί πρέπει να συμπαρασταθούν στην πάλη των ναυτεργατών ενάντια στην εφοπλιστική ασυδοσία. Μηνύματα συμπαράστασης έχουν στείλει και δεκάδες άλλα σωματεία του Πειραιά, μεταξύ των οποίων σχεδόν όλα τα σωματεία εργαζομένων στους δήμους της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ