Πέμπτη 29 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΚΑΝΔΑΛΟ «ΖΗΜΕΝΣ»
Αναμένουν κρίσιμα στοιχεία από Ελβετία

Την ταυτότητα των προσώπων που κρύβονται πίσω από τα ονόματα κωδικών λογαριασμών, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει στη διάθεσή του ο 4ος ειδικός ανακριτής Ν. Ζαγοριανός που ερευνά το σκάνδαλο της «Ζήμενς». Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχουν «σπάσει» οι κωδικές ονομασίες των τραπεζικών λογαριασμών που αντιστοιχούν στους συγκεκριμένους κωδικούς, ενώ οι ελβετικές αρχές ενημέρωσαν επίσημα τον ανακριτή. Ειδικότερα, οι ελβετικές τράπεζες φαίνεται να γνωρίζουν ποιοι κρύβονται πίσω από τις κωδικές ονομασίες «Samos», «Rocos», «Nikos», «Mati», ενώ δεν έχουν ακόμη αποκωδικοποιήσει τα σχετικά με την ονομασία «Rozos».

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένονται κρίσιμα στοιχεία από τις ελβετικές αρχές, τα οποία θα σηματοδοτήσουν τη σύνταξη κατηγορητηρίων.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Δικαιοσύνης, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε γνωμοδότηση από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες για τη διεκδίκηση αποζημίωσης υπέρ του ελληνικού Δημοσίου από τη «Ζήμενς». Επιπλέον, ο υπουργός Ν. Δένδιας ζητάει να εξεταστεί η δυνατότητα παράστασης του ελληνικού Δημοσίου ως πολιτική αγωγή σε όλες τις δίκες, εντός και εκτός της Ελλάδας, για το σκάνδαλο της «Ζήμενς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ