Πέμπτη 29 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
Πλούσια εμπειρία μέσα από τη δουλειά

Την εμπειρία από τη δράση της ΠΑΣΥ πριν τις αγροτικές κινητοποιήσεις μετέφερε στη Συνδιάσκεψη αντιπρόσωπος από την Καρδίτσα. «Κατορθώσαμε μέσα από αλλεπάλληλες συσκέψεις να μπαίνουν μπροστά έστω λίγοι και άλλοι να αποδέχονται τα αιτήματα της ΠΑΣΥ. Υπάρχουν αγρότες που είναι υπέρ της ΕΕ, αλλά όταν του κόβει το 50% της επιδότησης, είναι ενάντια στην ΚΑΠ. Εκαναν προσπάθεια και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να σπάσουν το μέτωπο. Είχαμε σημαντική παρέμβαση στα χωριά ακόμα και σε απομονωμένα. Οι νέοι αγρότες βάζουν το θέμα για το μέλλον τους. Εμείς τους δείχνουμε πώς θα είναι το μέλλον τους χωρίς την ΚΑΠ, χωρίς το σπάσιμο της αγροτικής παραγωγής. Πρέπει να βρούμε κι άλλες δυνάμεις στους νέους. Η δεύτερη γενιά χρεών θα είναι μεγαλύτερη από των πατεράδων τους».

Το θέμα της ταξικής διαστρωμάτωσης των αγροτών που αγωνίζονται, έθεσε άλλος αντιπρόσωπος από τη Λάρισα: «Πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα οι εργάτες για το τι ρόλο παίζει η ταξική διαστρωμάτωση στους αγρότες που αγωνίζονται. Πρέπει με βάση αυτό να δούμε πώς δουλεύουν οι δυνάμεις μας στα μπλόκα. "Σκάνε" ζητήματα στα χωριά. Πρέπει να παρέμβουμε και να δούμε πώς θα δρουν οι κομματικές μας δυνάμεις».

Ενας νεολαίος από Λάρισα, μιλώντας για την εμπειρία από τα μπλόκα των αγροτών, είπε: «Υπάρχει ανησυχία για τις δυνάμεις που συσπειρώνονται γύρω από την ΠΑΣΥ στα μπλόκα. Πρέπει να δούμε γιατί η Καρδίτσα έχει περισσότερο κόσμο από τη Λάρισα. Εκεί τα πρωτοβάθμια σωματεία έχουν κάνει καλύτερη δουλειά. Πρέπει να υπάρξει αλληλεγγύη, πρέπει να προχωρήσουμε το ενιαίο μέτωπο αγροτών - εργατών».

«Αν σαν μαζικός γυναικείος φορέας διεκδικείς για τους παιδικούς σταθμούς μόνο να μην αυξάνονται τα τροφεία, χωρίς να συνδέεται ο αγώνας αυτός με το τι προσχολική αγωγή χρειαζόμαστε, αν δε συνδέουμε αυτή τη δράση με τη δράση του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ, τότε αυτό δε φτάνει σε επίπεδο πολιτικής παρέμβασης», είπε γυναίκα αντιπρόσωπος από την Καρδίτσα και συνέχισε: «Οι γυναίκες αγρότισσες δεν είναι στα μπλόκα. Πρέπει ο γυναικείος σύλλογος να κάνει παρέμβαση, να τις βρει και να κάνει κουβέντα μαζί τους».

«Μάθαμε τυχαία για μια απόλυση στα "Καρφούρ", δράσαμε γρήγορα και αποτελεσματικά. Δέκα εργαζόμενοι κατέβηκαν σε απεργία, 25 γράφτηκαν στο σωματείο», είπε αντιπρόσωπος από τα Τρίκαλα. «Αν είχαμε συστηματική δουλειά, θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα. Οι εργαζόμενοι εκεί δείχνουν διάθεση να προσφέρουν και δεν κάνουν πίσω».

«Στο ΑΤΤΙΚΑΤ στην Καλαμπάκα, το λέγαμε κι έγινε. Την περασμένη εβδομάδα έγινε εργατικό ατύχημα. Ψάχναμε να κάνουμε συγκέντρωση και μάθαμε ότι οι εργαζόμενοι κάνουν 3ωρη στάση εργασίας. Εγινε παρέμβαση από το ΠΑΜΕ και συγκροτήθηκε και Επιτροπή Αγώνα».

Ενας νεολαίος αντιπρόσωπος από την Καρδίτσα μίλησε για το ρόλο του «Ρ». «Είναι βασικό στοιχείο και πρέπει να το καταλάβουμε. Λύνει πολλές δυσκολίες των Κομματικών Οργανώσεων. Ανοίγει δρόμους στη δράση μας. Οσες φορές δουλέψαμε με τον "Ρ", είχαμε σημαντικά αποτελέσματα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με πλούσια πείρα και νέες δυνάμεις για την οργάνωση του αγώνα επιβίωσης (2023-04-13 00:00:00.0)
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκλογοαπολογιστική συνέλευση (2017-12-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ