Πέμπτη 29 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΠΟΙΟΣ ΔΕ ΛΑΛΗΣΕ ΝΑ ΛΑΛΗΣΕΙ

ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠ' ΤΟ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ! «Η μετάβαση από το σημερινό σοβιετικό σύστημα σε ένα αποκεντρωμένο δεν είναι εύκολη. Θα δημιουργήσει προβλήματα πριν φέρει αποτελέσματα. Αλλά είναι το μοναδικό βήμα που μας απομένει. Εξάλλου, τα υπόλοιπα τα έχουμε δοκιμάσει και απέτυχαν» (για το εκπαιδευτικό σύστημα μιλάει ο Π. Μανδραβέλης στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΠΡΟΣΙΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ: «Πρόγραμμα που επιδιώκει να εξυπηρετήσει τον στρατηγικό στόχο του σοσιαλισμού με δημοκρατία και ελευθερία είναι αυτό που θα καταθέσει ο ΣΥΝ (...) "στόχος μας δεν είναι να γίνει ξανά επίκαιρος ο κρατισμός, αλλά, αντίθετα, να διαμορφωθεί ένας δημόσιος χώρος ο οποίος θα είναι ικανός να οικειοποιείται πραγματικά τα συλλογικά αγαθά που θα επιστρέφονται στην κοινωνία καθιστώντας τα άμεσα προσιτά σε όλους"» (στην ΑΥΓΗ).

ΤΙ ΤΟΝ ΠΟΤΙΖΟΥΝ; «Μιλώντας στη ΝΕΤ ο πρόεδρος του ΣΥΝ (...) επέκρινε όσους δεν κάνουν κριτική στη ΝΔ "που κυβερνά χωρίς πρόγραμμα". Στο ΠΑΣΟΚ "το οποίο δεν παίρνει θέση στα μεγάλα διακυβεύματα του τόπου και δεν έχει πρόγραμμα" και στο ΚΚΕ "που είναι στο απυρόβλητο παρ' όλο που δεν έχει πρόγραμμα"» (στα ΝΕΑ).

«ΙΧΝΗ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΥ»; «Στην πολιτική, η ιστορία έχει διδάξει ότι μεγάλο μέρος της αξιοπιστίας ενός πολιτικού φορέα κερδίζεται λόγω της συνέπειας των λόγων και των θέσεών του. Για παράδειγμα το ΚΚΕ, με το οποίο μπορεί θεωρητικά κάποιος να μη βρίσκει ούτε ένα σημείο συμφωνίας, εξασφαλίζει σημαντικό τμήμα των ψηφοφόρων του εξαιτίας της σταθερής γραμμής που ακολουθεί σε βασικά ζητήματα όπως πχ η απαίτηση εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ενωση ή ακόμη η αταλάντευτη στάση του απέναντι στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Συνασπισμό. Στην Κουμουνδούρου τα πράγματα είναι μάλλον διαφορετικά. Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ (...) από καιρού εις καιρόν επιχειρεί κάποια ανοίγματα στη Χαριλάου Τρικούπη αποσκοπώντας ουσιαστικά να αποδείξει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι εκείνο που αγνοεί το φλερτ (...) όταν πίσω από τις στροφούλες που κάνει ένα κοινοβουλευτικό κόμμα διαφαίνονται ίχνη οπορτουνισμού τότε τα πράγματα αλλάζουν (...) αποφασίστε "σύντροφοι" τι θέλετε... Και θα σας χειροκροτήσουμε» (η Βούλα Κεχαγιά στα ΝΕΑ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανοιχτή διαχείριση και έχθρα για το κίνημα (2012-01-17 00:00:00.0)
Τρεις λαλούν και έντεκα χορεύουν... (2011-12-28 00:00:00.0)
Πολιτικός χαμαιλέοντας σε ρόλο αναχώματος (2010-03-27 00:00:00.0)
Μουσικοποιητική λαλιά (2008-07-19 00:00:00.0)
Αυτοί που φεύγουν και αυτοί που μένουν (2008-01-11 00:00:00.0)
Λάλησαν οι «παπαγάλοι» (2007-02-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ