Πέμπτη 29 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ο αγώνας των αγροτών

Το σπάσιμο των αγροτικών μπλόκων μεθοδεύει η κυβέρνηση και για να το πετύχει χρησιμοποιεί όλα τα «μέσα» που διαθέτει. Στην αρχή προσπάθησε να διώξει τους αγρότες από τους δρόμους, προσφέροντάς τους λίγα ψίχουλα, τα οποία επιχείρησε να παρουσιάσει σαν «πακτωλό χρημάτων». Κι όταν είδε ότι οι αγωνιζόμενοι αγρότες «δεν τσίμπησαν στα ψίχουλα» και, αντί να υποχωρήσουν, κλιμάκωσαν την πάλη τους, άλλαξε «χαβά», προχωρώντας σε εκβιασμούς και απειλές και προσπαθώντας να υποκινήσει τον διαβόητο «κοινωνικό αυτοματισμό». Αντιλαμβανόμενη ότι ούτε κι αυτές οι μεθοδεύσεις φέρνουν άμεσα αποτελέσματα, έβγαλε μπροστά τους γνωστούς φιλοκυβερνητικούς αγροτοσυνδικαλιστές, οι οποίοι ανέλαβαν δράση για το σπάσιμο των μπλόκων, αξιοποιώντας και την πείρα που απέκτησαν από ανάλογες δραστηριότητές τους στο παρελθόν.

Στον ίδιο «ντορό» κινείται η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, η οποία τάχθηκε αναφανδόν και επισήμως κατά των μπλόκων, πιέζοντας και αυτή, με τον τρόπο της, τους αγρότες να ανοίξουν τους δρόμους. Μάλιστα, βουλευτές και άλλα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισαν «έκνομη ενέργεια» τη μορφή πάλης που επέλεξαν οι αγρότες, θυμίζοντας τις αλήστου μνήμης ανάλογες δηλώσεις υπουργών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και αποδεικνύοντας ότι αυτό το κόμμα, είτε είναι στην κυβέρνηση, είτε στην αντιπολίτευση, στρέφεται κατά των αγροτών. Στην κατεύθυνση «αδειάσματος» των αγωνιζόμενων αγροτών «δουλεύει» και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, αρνούμενος να υποστηρίξει τις διεκδικήσεις τους, που δε «συνάδουν» με τα «δεδομένα» της ΚΑΠ και της ΕΕ, ενώ τα αγροτικά στελέχη του συνεργάζονται, αρμονικά, με τους αγροτοσυνδικαλιστές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Για να αποκρούσουν αποτελεσματικά αυτή την πολυμέτωπη, οργανωμένη και συντονισμένη επίθεση που δέχονται, οι αγωνιζόμενοι αγρότες χρειάζεται να μαζικοποιήσουν και να δυναμώσουν την πάλη τους και, προπάντων, να εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν πλατύτερη συμπαράσταση και όσο το δυνατόν ισχυρότερη αγωνιστική λαϊκή συμπαράταξη. Χρειάζεται, δηλαδή, ο αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς ν' ακουμπάει γερά στους εργαζόμενους, στους αυτοαπασχολούμενους, στη νεολαία, σε όλα τα λαϊκά στρώματα που πρέπει να κάνουν και δική τους υπόθεση την πάλη της αγροτιάς, στηρίζοντάς τη με κάθε τρόπο και κάθε μέσο. Ετσι θα χτιστεί ένα πανίσχυρο «φρούριο» προστασίας, πάνω στο οποίο θα συντρίβονται όλες οι επιθέσεις για το σπάσιμο των μπλόκων.

Η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα καλούνται να υπερασπιστούν τον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών, όχι μόνο γιατί αυτός ο αγώνας είναι δίκαιος. Γιατί ο αντίπαλος είναι κοινός, είναι τα μονοπώλια, το κεφάλαιο, οι κυβερνήσεις και τα κόμματά τους, η ΕΕ. Κι αντιλαμβάνονται ότι αν «φύγουν από τη μέση» οι μικρομεσαίοι αγρότες - κι αυτό προωθεί, με βίαιο τρόπο, η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων - και η αγροτική παραγωγή περάσει, εξ ολοκλήρου, στα χέρια των μεγαλοαγροτών και αγροτοβιομηχάνων, τότε θα πληρώνουμε ακόμα πιο ακριβά τα αγροτικά προϊόντα, και θα οξυνθεί ακόμα περισσότερο το διατροφικό πρόβλημα του λαού μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ