Τρίτη 3 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΚΑΝΔΑΛΟ «ΖΗΜΕΝΣ»
«Μπλοκάρονται» και στο εξωτερικό οι λογαριασμοί των 38 φερόμενων υπόπτων

Σφίγγει ο κλοιός για κάποιους που φέρονται να εμπλέκονται στα «μαύρα ταμεία» της «Ζήμενς». Ο 4ος ειδικός ανακριτής Ν. Ζαγοριανός που χειρίζεται το σκάνδαλο του γερμανικού κολοσσού ζήτησε χτες την επέκταση της διάταξής του για τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών των 38 ατόμων που φέρονται να έχουν εμπλοκή στο σκάνδαλο της «Ζήμενς».

Ειδικότερα, ο Ν. Ζαγοριανός ζήτησε «το μπλοκάρισμα» των λογαριασμών των 38 υπόπτων και στο εξωτερικό, κυρίως στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Σημειώνεται ότι η διάταξη του 4ου ειδικού ανακριτή θα ενεργοποιηθεί μέσω της Eurojustice, καθώς έχει αποσταλεί σχετικό αίτημα δικαστικής συνδρομής. Ο Ελληνας ανακριτής στο αίτημά του ζητάει να εντοπιστούν και να δεσμευτούν σε όποιες χώρες κι αν βρίσκονται λογαριασμοί των 38 προσώπων, για τους οποίους ήδη έχει διατάξει τη δέσμευση των λογαριασμών τους στην Ελλάδα.

Στο μεταξύ, ο 4ος ειδικός ανακριτής περιμένει από τις ελβετικές τράπεζες τα στοιχεία από το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, τα οποία, όμως, καθυστερούν. Ως γνωστόν, οι ελβετικές αρχές κωλυσιεργούν να αποστείλουν τα στοιχεία από το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών, επικαλούμενες τη μη άσκηση ποινικών διώξεων εναντίον των υπόπτων για το σκάνδαλο της «Ζήμενς».

Πάντως, το προσεχές διάστημα θα αρχίσουν να στέλνονται κλητεύσεις σε δεκάδες πρόσωπα που φέρονται ύποπτα για τη διακίνηση του «μαύρου χρήματος» από το γερμανικό κολοσσό, ενώ δεν αποκλείεται ο κατάλογος των υπόπτων να διευρυνθεί.

Τέλος, σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Δένδριας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου Β. Νικόπουλο. Αν και η συνάντηση χαρακτηρίζεται εθιμοτυπική και εντάσσεται στο πλαίσιο της ανταλλαγής των επισκέψεων, θεωρείται σίγουρο ότι θα εξεταστεί και η υπόθεση της «Ζήμενς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ