Τρίτη 3 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Πολιτικό το πρόβλημα, πολιτική η λύση

Κάτι παράξενα πράγματα...

Για τη συναίνεση ο λόγος.

Πολλή συναίνεση, όποια σελίδα κι αν διαβάσεις σε συναίνεση οδηγεί. Πολύ περισσότερο, δε, όταν την ονομάζουν «συμφιλίωση». Τη συναίνεση και τη συμφιλίωση των εργατών στους στόχους της αστικής τάξης, θέλουν. Για το εκλογικό σύστημα γράφουν, στη συναίνεση καταλήγουν. Και κάπου εκεί στα ψιλά, του ξεφεύγει ενός ο στόχος: Να βρεθεί από κάτω το εργατικό κίνημα, και ειδικά η πρωτοπορία του, το ΚΚΕ.

Σε κάθε περίπτωση, η αστική τάξη ξέρει ποιος είναι ο αντίπαλος.

Οταν βάζει τον Μπαμπινιώτη να αναμορφώσει την Παιδεία, ξέρει τι κάνει. Ο,τι δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν με τα σχέδια του Αρσένη και δεν περπάτησαν όσο ήθελαν με την Γιαννάκου, ελπίζουν να τα προωθήσουν με τον Μπαμπινιώτη. Να βαθύνουν, δηλαδή, τον ταξικό διαχωρισμό στο Λύκειο.

Διάτρητα τα δίχτυα τους. Είτε με ΠΑΣΟΚ, είτε με ΝΔ, την καπιταλιστική κρίση δεν την αποφύγανε. Και το χειρότερο - για τα δικά τους μέτρα - δεν έχουν ούτε ισχυρή κυβέρνηση, ούτε ισχυρή αντιπολίτευση. Το ακόμη καλύτερο - για τα μέτρα του εργατικού κινήματος - η απόχη, που έστησαν για να εγκλωβίσουν εργατόκοσμο σε μιαν αριστερά - μαϊμού, δεν κρατά τίποτα.

Κι έτσι ψαρεύουν σε θολά νερά, μπας και τους κάτσει τίποτα.

Στο χέρι μας είναι να διαψευστεί κάθε σχέδιο των αστών. Στο μέτρο, τουλάχιστον, που αντιστοιχεί στις δικές μας δυνάμεις.

Τώρα είναι η ώρα να δουλέψουμε πιο εντατικά για μαζικό απεγκλωβισμό λαϊκών δυνάμεων από το δόκανο ενός πολιτικού συστήματος, που, πότε με τη ΝΔ, πότε με το ΠΑΣΟΚ και πάντα με μιαν «αριστερή» αντικομμουνιστική απόχη, πασχίζει να διατηρήσει την αστική εξουσία.

Αλλά κι αυτό δε φτάνει. Τώρα είναι η ώρα για μέτωπο. Εργάτης τον αγρότη, αγρότης τον εργάτη, εργάτης τον αυτοαπασχολούμενο, αυτοαπασχολούμενος τον εργάτη. Κι όλοι μαζί να προτάσσουν πολιτική. Που να οδηγεί και σε πολιτικό μέτωπο.

Τώρα είναι η ώρα για συμπεράσματα και δράση πολύπλευρη, όλο και πιο πολιτική, δράση με τη σφραγίδα του πολέμου μιας τάξης ενάντια σε άλλη.

Γιατί όλα συντείνουν σε ένα: `Η βάζεις πλώρη για άλλο σύστημα, ή χάνεσαι στις μεταρρυθμίσεις. Σ' αυτό, το δεύτερο, είναι μανίτσες οι αστοί. Και οι οπορτουνιστές. Από δω και ο καθαρός στόχος τους: Να γονατίσει το ΚΚΕ, γιατί ξέρουν πως μόνον έτσι μπορούν να γονατίσουν και την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, που, αργά αλλά σταθερά, συσπειρώνονται σε αγωνιστικό μέτωπο δίπλα - μαζί με τους εργάτες. Ενα μέτωπο, που αυτές τις μέρες τα σπάργανά του εκφράστηκαν με συγκεκριμένο τρόπο. Εργάτες πήγανε στα μπλόκα των αγροτών, αυτοαπασχολούμενοι πήγαν στα μπλόκα των εργατών ενάντια σε μια από τις πολυεθνικές.

Ασχετο: Κότα, λέει ο λαός μας όποιον παριστάνει τον κόκορα και την κρίσιμη στιγμή τα διπλώνει και κακαρίζει άλλα αντ' άλλα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η κόκκινη γραμμή του λαού (2011-05-25 00:00:00.0)
Εχουν λόγο να είναι πανικόβλητοι (2010-11-11 00:00:00.0)
Καμιά ανοχή, μόνο αντεπίθεση! (2010-02-27 00:00:00.0)
Πόλεμος κεφαλαίου (2010-02-02 00:00:00.0)
Να ακουστεί δυνατά το ενιαίο όχι! (2010-01-28 00:00:00.0)
Καθαρό το μέτωπο της αντιπαράθεσης (2010-01-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ