Τρίτη 3 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενιαία ΜΕ ΥΨΩΜΕΝΗ ΤΗ ΓΡΟΘΙΑ ενάντια στην επίθεση του κοινού εχθρού

Αλέκα Παπαρήγα στη Θεσσαλονίκη: Χρειάζονται αγώνες, που να συνενώνουν σε κοινή δράση τους εργατοϋπάλληλους, τα μικρομάγαζα της πόλης και τη φτωχή αγροτιά

  • Το εργατικό, το λαϊκό κίνημα θα προϋπαντήσουν την κρίση, που θα ξεσπάσει, με υψωμένη τη γροθιά, με αποφασιστικότητα. Χρειάζονται αγώνες με όλες τις μορφές, που να στέκονται στο ύψος της σφοδρής επίθεσης από τον αντίπαλο. Που έχει και το όνομα της εκάστοτε κυβέρνησης, αλλά και της πλουτοκρατίας, των μονοπωλίων, του ιμπεριαλισμού, των επιλογών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αντίπαλο ικανό να διασπά τον αγώνα, να δυσφημεί τον αγώνα, να εξαγοράζει.
  • Αν θέλουμε να περιορίσουμε τις απώλειες και να αποσπάσουμε κατακτήσεις, αν θέλουμε αύριο να μιλάμε για νίκη, σαν μια γροθιά, εργατική τάξη, αυτοαπασχολούμενοι της πόλης και της υπαίθρου πρέπει να παλέψουμε σε ένα κοινό ενιαίο λαϊκό μέτωπο. Αυτή είναι η θέση, αυτό είναι το μήνυμα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Αυτό το μέτωπο παλεύει να χτίσει το ΚΚΕ και θα χτιστεί, πριν απ' όλα, απ' τα κάτω. Ετσι ο λαός, αργά ή γρήγορα, θα πει την τελευταία του λέξη.

ΣΕΛ.  6  -  7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ