Τρίτη 3 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Με «επιτελικούς κύκλους» για συνέχιση της αντιλαϊκής πορείας

Οι επικοινωνιακού χαρακτήρα «αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας» του ΠΑΣΟΚ, που αποφάσισε και ανακοίνωσε ο Γ. Παπανδρέου την Κυριακή, με τη συγκρότηση «έξι επιτελικών κύκλων», στους οποίους μετέχουν τα κορυφαία στελέχη του κόμματος, ήρθαν για να ενισχύσουν το σύνθημα της ...«εναλλακτικής προοδευτικής διακυβέρνησης» που αυτό χρησιμοποιεί κατά κόρον, αλλά ουσιαστικά αποτελούν το προπέτασμα καπνού για τη συγκάλυψη των αντιδραστικών και αντιλαϊκών πολιτικών θέσεων και προτάσεών του.

Είναι ενδεικτικό ότι στην πρώτη συνεδρίαση του «επιτελικού κύκλου της οικονομίας» (ο οποίος είναι ένας από τους έξι που δημιουργήθηκαν) υπό την προεδρία του Γ. Παπανδρέου, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ασχολήθηκαν με το «πρόγραμμα σταθερότητας» που παρουσίασε η κυβέρνηση και διατύπωσαν τις θέσεις του κόμματος, που κινούνται στην ίδια ευρωενωσιακή κατεύθυνση. Η ...κριτική που ασκεί το ΠΑΣΟΚ στο «πρόγραμμα σταθερότητας», το οποίο θα αποτελέσει το όπλο των κυβερνήσεων της ΕΕ και του κεφαλαίου για νέα επίθεση κατά των λαϊκών στρωμάτων, δεν έγκειται στο περιεχόμενό του αλλά στην καθυστέρηση κατάθεσής του. «Την Παρασκευή δεν παρουσιάστηκε το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, αλλά ανακοινώσεις», δήλωσε χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου, και κάλεσε την κυβέρνηση να το καταθέσει στη Βουλή προκειμένου να συζητηθεί. Ο ίδιος ζήτησε «δημόσια συζήτηση», καλώντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση «να φέρει στη Βουλή προς συζήτηση και νέο προϋπολογισμό».

Οι «επιτελικοί κύκλοι»

Την ίδια στιγμή, λοιπόν, που το ΠΑΣΟΚ στηρίζει κάθε πολιτική που θα φορτώσει τα βάρη της κρίσης στα λαϊκά στρώματα, επιχειρεί με αλλαγές «οργάνων» και «προσώπων» να εξαπατήσει τους εργαζόμενους με στόχο την ανακατάληψη της εξουσίας. Κάτι που σημείωσε εξάλλου και ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος χαρακτήρισε τη «συγκρότηση επιτελικών κύκλων» «άλλο ένα βήμα της προετοιμασίας για τη διακυβέρνηση της χώρας από το ΠΑΣΟΚ».

Η σύνθεση των επιτελικών κύκλων που θα συνεδριάζουν υπό τον Γ. Παπανδρέου είναι η εξής:

-- Οικονομίας: Λ. Κατσέλη, Θ. Πάγκαλος, Χρ. Παπουτσής, Μ. Χρυσοχοΐδης, Γ. Παπακωνσταντίνου.

-- Πολίτης - Κράτος - Αυτοδιοίκηση: Ντ. Ρόβλιας, Ε. Βενιζέλος, Χ. Καστανίδης, Φ. Πετσάλνικος, Μ. Μπόλαρης, Γ. Παπαδημητρίου.

-- Κοινωνικής Πολιτικής: Φ. Γεννηματά, Γ. Φλωρίδης, Ε. Χριστοφιλοπούλου, Κ. Σκανδαλίδης.

-- Παιδείας - Νεολαίας - Πολιτισμού: Σ. Ράπτη, Α. Διαμαντοπούλου, Μ. Δαμανάκη, Σ. Σακοράφα, Τ. Χυτήρης.

-- Εξωτερικής Πολιτικής - Αμυνας: Μ. Καρχιμάκης, Π. Μπεγλίτης, Α. Λοβέρδος, Β. Παπανδρέου.

-- Πράσινης Ανάπτυξης - Περιβάλλοντος: Μ. Ξενογιαννακοπούλου, Α. Γκερέκου, Β. Εξαρχος, Σ. Κουβέλης, Γ. Μαγκριώτης, Ν. Σηφουνάκης, Ε. Τσουρή.

Στους επιτελικούς κύκλους θα συμμετέχουν, επίσης, ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Ραγκούσης, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Δ. Ρέππας, και ο γενικός διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ν. Αθανασάκης.

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσαν χτες εν μέσω των «αλλαγών», η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας, Λ. Κατσέλη, καθώς και τα στελέχη Ε. Χριστοφιλοπούλου και Φ. Γεννηματά, για την παρουσίαση της ημερίδας που διοργανώνει ο τομέας Γυναικών του ΠΑΣΟΚ, με θέμα «Αντιμετωπίζουμε την οικονομική κρίση, στηρίζουμε τη γυναίκα», αφού έχυσαν κροκοδείλια δάκρυα για τα υψηλά ποσοστά ανεργίας των γυναικών, πρότειναν: Τις γνωστές αντεργατικές προτάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «4ετές Πρόγραμμα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών των νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας» και τη δημιουργία «θέσεων κοινής εργασίας». Επίσης, υποσχέθηκαν «μείωση των ασφαλιστικών ορίων ηλικίας για τις γυναίκες», όταν στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ προτείνεται ακριβώς το αντίθετο με την «παράταση του ασφαλιστικού βίου»...

Συνεχίζοντας τον καταιγισμό των αντιδραστικών προτάσεων ο Γ. Παπακωνσταντίνου ...εγκάλεσε την κυβέρνηση «για φιάσκο» σχετικά με την πώληση της «Ολυμπιακής Αεροπορίας», προβάλλοντας το σχέδιο ξεπουλήματος του ΠΑΣΟΚ «για βιώσιμη "Ολυμπιακή" στηριζόμενη σε δημόσια και ιδιωτικά κεφάλαια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ